AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı tahin
1 adet kabartma tozu
250 gram margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
1.5 yemek kaşığı kendir tohumu
1.5 yemek kaşığı susam
1.5 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı rezene (Mayana)

Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle rezene susam kendir tohumu ve çörek otu bir tavaya alınıp ocağa alınır ve kavrulur beş dakika kadar.
Ocaktan alındığı vakit hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Yoğurma kabına oda ısısında bekleyen margarini alalım ve üzerine kavurduğumuz karışımı ekleyelim.
Üzerine un hariç öteki gereçleri koyup yoğurmaya başlayalım.
Un ölçüsünü elinize yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ayarlayabilirsiniz.
Hamurumuza biçim vererek fırın tepsisine alalım.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim. 20 dk kadar bir müddette olacaktır.
Tamamen sert değil bir tık yumuşak bir kahke olacak.
Fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….İnstagram sayfamı takip ederseniz çok sevinirim @minilezzetmutfagi.
Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst