AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ramazan Pidesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.
Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip pak bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.
Hamurumuzu 2 eşit modüle bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.
Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.
Bezelerden bir adedini yerleştirerek kenara alalım.
Diğer tepsiye de galeta unu serpip öbür bezemizi de içerisine alalım.
Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
Elimizle bastırarak hamurumuzu pide formunda tepsi genişliğinde açalım.
Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire formunu verelim.
Daha sonra çizgi çizgi olacak halde bastıralım. Biçimini muhafazası için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve çokça susamla çörekotu serpelim. Öbür hamur için de sırası ile tıpkı süreçleri tekrarlayalım.
Pidelerimizi evvelden ısıttığımız 230°c fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Pişen ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst