AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ramazan Pidesi Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Ön mayalama için
1 su bardağı ılık su 200 ml
1 su bardağı un 120 gr
1 paket kuru maya 10 gr
Hamur için;
1 su bardağı ılık su 200 ml
3,5 su bardağı un 400 gr
1 tatlı kaşığı tuz 8 gr
Sos için;
1 yemek kaşığı un 40 gr
Soğuk su 20 ml
Kaynar su 50 ml
1 tane yumurta sarısı yarısından daha az kulandım
Üzeri için;
Susam, çörek otu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce ön mayasını hazırlayalım 1 bardak su, 1 bardak unu ve mayası bir kaba alıp karıştıralım akabinde üzerini kapalı sıcak bir yerde tutalım 15 dk.
Mayası gelen harcı 3-4 su bardağı un, tuz ve 1 bardak su ile yoğuralım, çok yumuşak olduğundan elinize yapışacak üzerini kapayıp 50 °fırında koyun hoş kabarsın.
Hamur kabarmış alın unu tezgaha biraz sonrada hamuru 2 bezeye bokun tepsiye yağlı kağıt serin akabinde bezelere biçim verin.
Tepsiye koyun üzerini kapatacak ve tepsi mayasını bekleyeceğiz 15 dk kâfi sonra bir kaba sosu için yazdığım gereçleri unu, suyu ve yumurtayı alın çırpın.
Mayası olan ekmeğe sürün ve akabinde parmaklarınızla hal verin sonra susmaları dökün.
250 °fırında 15 dk pişirin afiyet olsun.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst