SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ramazan Pidesi (Müthiş ) Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı su(isteyen bir su bardağı su bir su bardağı süt kullanabilir)
1 pk instant maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
Çörek otu, susam
(eğer yoğurt yumurta yok ise pekmez ile yağ karıştırılıp sürülür yahut yalnızca tereyağı eritilip sürülür)
Ramazan Pidesi (Müthiş ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hamur yoğurma kabına konur ve tuz eklenip karıştırılır.
Ortası havuz üzere açılır, şeker ,maya,eklenir ve ılık olarak su(veya 1 brd su 1 brd süt) eklenir yoğrulur.
Ele çok hafif yapışabilir.
Üzeri örtülür ve yeterlice maylandırılır en az 1 saat olursa düzgün olur.
Mayalanınca iki beze yapılır ve tepsiye konup güzelce mayalandırılır ve mayalama olunca pide biçimi verilir.
Üzerine yoğurtlu karışım sürülür ,susam ,çörekotu serpilir.
Bu kademede vakit varsa biraz daha mayalandırma yapılırsa çok kusursuz olur.
200 derece evvelden ısınmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir ve fırından çıkınca üstü örtülür.
Çok çok hoş oluyor. Bu pideyi yedikten sonra dışardan almak istemeyeceksiniz eminim.
Ramazan Pidesi (Müthiş ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su(isteyen bir su bardağı su bir su bardağı süt kullanabilir)
1 pk instant maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
Çörek otu, susam
(eğer yoğurt yumurta yok ise pekmez ile yağ karıştırılıp sürülür yahut yalnızca tereyağı eritilip sürülür)
Ramazan Pidesi (Müthiş ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hamur yoğurma kabına konur ve tuz eklenip karıştırılır.
Ortası havuz üzere açılır, şeker ,maya,eklenir ve ılık olarak su(veya 1 brd su 1 brd süt) eklenir yoğrulur.
Ele çok hafif yapışabilir.
Üzeri örtülür ve yeterlice maylandırılır en az 1 saat olursa düzgün olur.
Mayalanınca iki beze yapılır ve tepsiye konup güzelce mayalandırılır ve mayalama olunca pide biçimi verilir.
Üzerine yoğurtlu karışım sürülür ,susam ,çörekotu serpilir.
Bu kademede vakit varsa biraz daha mayalandırma yapılırsa çok kusursuz olur.
200 derece evvelden ısınmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir ve fırından çıkınca üstü örtülür.
Çok çok hoş oluyor. Bu pideyi yedikten sonra dışardan almak istemeyeceksiniz eminim.
Ramazan Pidesi (Müthiş ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı