Ramazan Hoşafı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ramazan Hoşafı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı sarı üzüm
1 su bardağından biraz fazla kayısı kurusu
5 yemek kaşığı şeker (Şekerini artırabilir yahut eksiltebilirsiniz)
1 adet kabuk tarçın
4-5 tane karanfil (İsteğe bağlı)
2 litre su

Ramazan Hoşafı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzüm ve kayısıyı yıkayalım ve sıcak suda 5-10 dakika bekletip, süzdürüp, tekrar sudan geçirip, süzgece alalım.
Kayısıları büyük olanları bölelim. Üzüm ve kayısıyı tencereye alalım üzerine sıcak suyunu ek edelim kaynamaya başlayınca şekeri, kabuk tarçını ve karanfili içine ek edelim.
Yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Kabuk tarçını içinden alalım zira kokusunu çok bırakıyor.
Soğuyunca buzdolabında koruma edelim soğuk olarak muş üzere ramazan hoşafımız hazırdır. Afiyet olsun.
Ramazan Hoşafı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst