AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ramazan Hazırlığı Buzluğa Nohut

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ramazan Hazırlığı Buzluğa Nohut Tanımı İçin Malzemeler
1 kg nohut
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı tuz

Ramazan Hazırlığı Buzluğa Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geceden nohudu ıslatın, en az 8 saat. Sonradan suyunu süzün, yıkayın. Düdüklü tencereye nohudu yerleştirin, üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon,2 tatlı kaşığı tuz, 2 adet defne yaprağı ve üzerini örtecek kadar soğuk su.
Düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp nohudu bir tık canlı kalacak formda pişirin. Düdüklü modeline nazaran bu vakit değişir, siz de ona nazaran vakti ayarlayınız. Ben vakti düdüklünün ses çıkartıp altını kıstıktan sonra ayarlıyorum yaklaşık 8 dk.
Süre sonunda altını kapatıp düdüklünün zaten açılmasını bekliyorum. Pişmiş nohudu süzdürelim ,soğuduktan sonra buzluk kaplara yahut buzdolabı poşetlerine paylaştıralım. Burada porsiyonları siz kendi ailenize nazaran ayarlayınız.
Derin dondurucuya koyup muhtaçlık duyduğunuzda çıkartıp buzu çözdürmeden çorbalarda yemeklerde kullanabilirsiniz.
Salata için kullanacaksanız şayet buzunun erimesini beklemek gerek. Kuru fasulye de koyabilirsiniz birebir formülle ancak ben buzluktan çıkan kuru fasulyeyi sevmiyorum. ,çünkü kırılıyor dağılıyor.
Ramazan Hazırlığı Buzluğa Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst