AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ramazan Gülü Güllaç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ramazan Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
200 gram güllaç yaprağı
Süt süt şerbeti için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilyaşekeri
İç harcı için
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
Üzeri için
4 adet çilek
2 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

Ramazan Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel sütümüzü derin bir tencereye alıyoruz, şekerimizi ve vanilya şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve sıcak lakin kaynamayacak biçimde pişiriyoruz.
Ardından borcam yahut orta uzunluk tepsiye birer sıra güllaç yaprağımızı yerleştiriyoruz ve sıcak sütümüzü üzerine gezdiriyoruz yapraklarımızı sıcak sütümüzle düzgünce ıslatıyoruz.
Yaklaşık 4 kat bu süreci yaptıktan sonra dövülmüş cevizimizi güllacımızın üzerine serpiyoruz.
Kalan yapraklarımızla sürecimize devam edip bitiriyoruz.
Artan sütümüzü tatlımız kendini çektikce ilave ediyoruz.
Ilıyan tatlımızı servisinize nazaran kesebilirsiniz.
Tatlımızın üzerini çilek ve antep fıstığı tozuyla isteğinize nazaran süsledikten sonra. 1 – 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Şayet ki güllacımız sütünü çok çektiyse soğuk sütle ek yapıp ıslatabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Ramazan Gülü Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst