AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ramazan Ayında Her Gune Bir Dua

SoruCevap

Yeni Üye
RAMAZAN AYINDA HER GUNE AİT KISA ve OZEL DUALAR

Ramazan Ayında Her Gune Ait Kısa ve Ozel Dualar

Aşağıdaki buyuk fazilet ve sevapları olduğu bildirilen duaları, İbni Abbas Resulullah’tan (saa) nakletmiştir:

1 Gunun Duası: Allahummec'al siyami fihi siyam'essaimin ve giyami fihi giyam'elgaimin ve nebbihni an nevmet'ilğafilin ve heb li curmi fihi ya ilah'elalemin ve'fu anni ya afiyen an'ilmucrimin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanların orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır; sucumu bu gunde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!

2 Gunun Duası: Allahumme garribni fihi ila merzatike ve cennibni fihi min sehatike ve negimatike ve veffigni fihi ligiraeti ayatike birahmetike ya erhem'errahimin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır Bu gunde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi

3 Gunun Duası: Allahummerzugni fih'izzihne ve'ttenbih ve baidni fihi min'essefaheti ve'ttemvih vec'al li nesiben min kulli hayrin tunzilu fih, bicUdike ya ecved'el ecvedin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde bana zeka ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır Bu gunde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; comertliğin hakkına ey comertlerin en comerdi!

4 Gunun Duası: Allahumme gavvini fihi ala igameti emrik ve ezigni fihi halavete zikrik ve evzi'ni fihi liedai şukrik bikeramik vehfezni fihi bihifzike ve sitrik, ya ebsar'annazirin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde emrini uygulamak icin beni guclendir; bu gunde zikrinin guzel tadını bana tattır; kereminle beni bu gunde şukrunu eda etmek icin hazırla; bu gunde hıfzın ve ortunle beni (gunah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

5 Gunun Duası: Allahummecalni fihi min'elmusteğfirin, vec'alni fihi min ibadik'essalihin'elganitin, vec'alni fihi min evliyaik'elmugarrabin, bira'fetike ya erham'errahimin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lutuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

6 Gunun Duası: Allahumme la tehzulni fihi litearruzi ma'siyetik, vela tazribni bisiyati negimetik, ve zehzihni fihi min mUcibati sehatike, bimennike ve eyadike, ya munteha rağbet'irrağibin

Anlamı: Allah'ım! Sana karşı işlediğim gunahtan oturu bu gunde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu gunde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; sonsuz lutfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en buyuk arzusu!

7 Gunun Duası: Allahumme einni fihi ala siyamihi ve giyamih, ve cennibni fihi min hefevatihi ve asamih, verzugni fihi zikreke bidevamihi, bitevfigike ya hadiy'elmuzillin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde oruc tutup ibadete durmam icin bana yardımcı ol; bu gunun surcme ve gunahlarından beni uzaklaştır; bu gunde surekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

8 Gunun Duası: Allahummerzugni fihi rahmet'eleytami ve it'am'ettaam ve ifşa'esselam ve suhbet'elkiram, bitavlike ya melce'elamilin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde oksuzlere merhamet etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma cıkan herkese Selam vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı

9 Gunun Duası: Allahummec'al li fihi nasiben min rahmetik'elvasia, vehdini fihi liberahinik'essatia, ve huz binasiyeti ila merzatik'elcamia, bimehabbetike ya emel'elmuştagin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; acık delil ve burhanlarını bana goster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa gotur; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

10 Gunun Duası: Allahummec'alni fihi min'elmutevekkiline aleyke, vec'alni fihi min'elfaizine ledeyke, vec'alni fihi min'elmugarrabine ileyke, biihsanike ya ğayet'ettalibin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde beni sana tevekkul edenlerden, sana gore saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en buyuk talebi!

11 Gunun Duası: Allahumme habbib ileyye fih'ilihsan, ve kerrih ileyye fih'ilfusUge ve'lisyan, ve harrim aleyye fih'issehate ve'nniran, biavnike ya ğiyas'elmusteğisin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve gunahtan beni nefret ettir; gazabını ve –cehennem ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı!

12 Gunun Duası: Allahumme zeyyinni fihi bi'ssitri ve'lifaf, vesturni fihi bilibas'ilgunUi ve'lkifaf, vehmilni fihi ala'ladli ve'linsaf, ve aminni fihi min kulli ma ehafu biismetike ya ismet'elhaifin

Anlamı: Allah’ım! Bu gunde ortu ve iffetle beni ziynetlendir; bugun kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu gunde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan Rabbim

13 Gunun Duası: Allahumme tahhirni fihi min'eddenesi ve'legdar, ve sabbirni fihi ala kainat'ilegdar, ve veffigni fihi li'ttuga ve suhbet'elebrar, biavnike ya gurrete ayn'ilmesakin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde beni (maddi ve manevi butun) kir ve pisliklerden temizle; bu gunde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl Bu gunde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların goz nuru!

14 Gunun Duası: Allahumme la tuahizni fihi bi'laserat, ve egilni fihi min'elhataya ve'lhefevat, vela tec'alni fihi ğarazan li'lbelaya velafat, biizzetike ya izz'elmuslimin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde ayak surcmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla Bu gunde beni bela ve afetlerin hedefi etme; izzetinle, ey Muslumanların izzeti!

15 Gunun Duası: Allahummerzugni fihi taat'elhaşiin, veşreh fihi sadri biinabet'ilmuhbitin, biemanike ya eman'elhaifin

Anlamı: Allah'ım! Bu gunde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mutevazı insanlar gibi donuş yapıp tovbe etmemle goğsumu genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve guveni!