AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ramazan Ayında Hangi Dualar Okunur

SoruCevap

Yeni Üye
Orucluyken Okunacak Dualar

Ramazan Ayında Okunacak Dualar

Allah'ım! Bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanların orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır; sucumu bu gunde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!

Allahım! Bu gunde emrini uygulamak icin beni guclendir; bu gunde zikrinin guzel tadını bana tattır; kereminle beni bu gunde şukrunu eda etmek icin hazırla; bu gunde hıfzın ve ortunle beni (gunah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi

Allah'ım! Bu gunde oruc tutup ibadete durmam icin bana yardımcı ol; bu gunun surcme ve gunahlarından beni uzaklaştır; bu gunde surekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

Allah'ım! Bu gunde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mutevazı insanlar gibi donuş yapıp tovbe etmemle goğsumu genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve guveni!

Allah'ım! Bu gunde beni hoşnutluğuna goturecek bir kılavuz kıl bana; bu gun Şeytan'ı bana ulaştıracak hicbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren Rabbim!

Ayrıca;

İftara Yakın

Allahumme ya vasialmağfiratiğfirli

İftar Esnasında

Allahumme leke sumtu ve bike amentu ve aleyke tevekkeltu ve ala rızkıke eftartu ve savme ğadin neveytu
duası okunur

Geri