AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ramazan Ayına Dair Hadisler

SoruCevap

Yeni Üye
2019 Ramazan Ayı Hadisleri

Oruca Dair Hadisler

Aşağıda Ramazan ayına dair Peygamber Efendimizin soyledikleri yer almaktadır

Bir kadın Resulullah (sav)a gelerek: Ben haccetmek icin hazırlık yapmıştım Bana (bir mani) arz oldu ne yapayım? Efendimiz, Ramazanda umre yap, zira o ayda umre tıpkı hacc gibidir buyurdu
(Ebu Davud, Hacc 79, Tirmizi, Hacc 95)

Allah (zchz) Ramazanin her gecesi iftar zamaninda bir milyon kisiyi Cehennemden azad eder Cuma'nin her saatinde de, hepsi cehennemlik olan yine bir milyon kisiyi Cehennemden azad eder
Ravi: Hz Ibni Abbas (ranhuma)

Bir kimse hac ve umre etse de ayni sene icinde olse, Cennete girer Kim Ramazan orucunu tutsa sonra olse Cennete girer
Ravi: Hz Ebū Said (ra)

Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gun ilave ederse, sanki yıl orucu tutmuş olur
(Tirmizi, Savm 53, (759); Ebu Davud, Savm 58, (2432))

Ramazanda orucunu tutup da Şevvalden de altı gun tutan kimse butun sene oruc tutmuş gibidir
(R Salihin, 1259)

İslam beş esas uzerine bina edilmiştir: Allahtan başka ilah olmadığına ve Muhammedin Onun kulu ve elcisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruc tutmak, Kabeye haccetmek, Ramazan orucu tutmak
(Tirmizi, İman 3, (2612))

Ramazan girip cıktığı halde gunahları affedilmemiş olan insanın burnu surtulsun Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu surtulsun Ben yanında zikredildigim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu surtulsun!
(Tirmizi, Daavat 110, (3539))

Geri