AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ramazan ayı ile ilgili hikayeler

SoruCevap

Yeni Üye
ramazan ile ilgili hikayeler
ramazan ve oruc hikayeleri,
ramazanla ilgili hikayeler,
ramazan hikayeleri,
ramazan ayı ve oruc ile ilgili hikayeler
imagesramazanayiileilgilihikayeler5ad2adb9dd098

Cehennem Korkusu ve Sıcak Gunde Oruc

Haccac ve adamları Mekke ile Medine arasında yolculuk yaparken bir suyun başında mola verdiler

Sofra kurulunca; Haccac etrafa bakın fakir birisi varsa getirin beraber yiyelim dedi Hizmetciler yakınlarda uzerinde bir hırka olan birini gorduler Onu uyandırıp; Seni Haccac cağırıyor, dediler ve adamı Haccac'ın yanına goturduler

Haccac:

Gel beraber yemek yiyelim, dedi

Adam yemem diyerek Haccac'ın teklifini reddetti cevaba şaşıran Haccac sebebini sorunca:

Beni senin sofrandan daha iyi bir yere cağırdılar

Nereye cağırdılar? Deyince adam:

Allah'ın misafirliğine cağırdılar Ben oruc tutuyorum deyince,

Haccac boyle sıcak gunde oruc mu tutuyorsun? Deyince adam şoyle cevap verdi:

Evet, bu sıcak gunde oruc tutuyorum ki kıyamet gununun sıcaklığından kurtulayım, dedi

Gıybet Dinledim Orucum Bozuldu

Allah dostlarının orucu akşama kadar sadece ac kalmak değildir Onlar orucu kendini değil haram ve mekruhlara onlar kendini şupheli olan şeylere karşı bile kendini kapatmaktır Onların derdi sadece akşama kadar ac kalmak değil, tuttukları orucla Rızai ilahiye kavuşmaktır Onlar icin yılın her ayı ramazan ayı gibi yaşıyorlardı Surekli oruc tutardı

Bir gun oruclu iken yanında Hindistan sultanı cekiştirilip, gıybeti yapılınca;

Dıhlevi hazretleri;

Eyvah orucum bozuldudedi

Yanındakiler; ama efendim gıybet yapan siz değildinizdeyince;

Gıybeti yapan da dinleyende ortaktırhadisi şerifi ile karşı*lık verdi

Ramazan ayının ilk gunlerindeydi Bir gece oturduğu evden dışarıya cıkan Nasuhi Efendi, dergahın bahcesinde dolaşıyordu Onun bahcede dolaştığını goren hanımı, bahceye cıkarak yanına yaklaştı ve

Muhterem Efendim! Bu gece vakti bu bahcede nicin gezinip durursunuz?diye sordu
O da;

Allah Teala bilir ama bu bayramı burada gecireceğiz
Şimdiden kendime yer hazırlıyorumbuyurdu
Hanımı bunu işitince uzuldu;

Nicin boyle soyleyip yureğimizi yakıyorsunuzdedi

Nasuhi hazretleri;

Takdiri İlahi boyledircevabını verdi

Aradan gunler gecti Ramazanı Şerif ayının ortasına geldiğinde, sevenlerini etrafına toplayıp, yerine oğlu Alaeddin Efendiyi halife tayin etti ve vasiyetini bildirdi
Muhammed Nasuhi Hazretlerinin talebelerinden Şami Ahmed Efendi, vefat edeceği gun hocasını ziyaret etti Muhammed Nasuhı Efendinin hastalığı iyice artmıştı
Şami Ahmed Efendi ona;

Efendim biraz az oruc tutup ilac kullanırsanız rahatsızlığınız iyileşebilirdeyince,

Nasuhi Efendi;

Oğlum! Cenabı Hakk'ın inayetiyle otuz senedir farzları değil nafileleri dahi noksan yapmadım İnşallah bu gece dergahı iz*zete oruclu giderimbuyurdu

Muhammed Nasuhi hazretleri vefat ettikleri gun ikindi namazından sonra hizmetinde olan dervişlere;

Bu gece Cuneyti Bağdadi, Abdulkadiri Geylanı, Molla Hunkar Celaleddın, Marufi Kerhı, Seyyid Yahya Şirvan, Sultan Şabanı Veli ve Hocam Ali Atvel hazretleri teşrif buyuracaklardır Onlara hizmette kusur etmeyin

İftar vaktinde Derviş İbrahim, Nasuhı hazretlerinin yanından odanın kapısına varıp iki lokma ekmek yedi Ucuncu lokmayı yerken Nasuhi hazretleri bir defa;

Hudiye seslendi

Derviş İbrahim ekmeği bırakıp iceri girerken tekrar; Hudiye Allah Teala'nın ismini zikredip ruhunu teslim etti

Geri