AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ramanujan matematikci kimdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ramanujan matematikçi kimdir?​

1918’de Ramanujan, İngiliz Kraliyet Cemiyeti Üyesi seçilen ilk Hintli ve en genç matematikçi oldu. Onun teta fonksiyonu, fiziğin Sicim Teorisinin merkezinde yer alır. Ramanujan teorilerinin en ünlüleri arasında, sihirli sayı olarak da adlandırılan, 1729 sayısı vardır.

Ramanujan kaç yaşında öldü?​

32 yaşında (1887–1920)Srinivasa Aiyangar Ramanujan/Öldüğü zamanki yaşı
Doğal sayı olan 1729, 1728’den sonra gelir ve 1730’un önünde yer almaktadır. Bu bir taksi sayıdır ve İngiliz matematikçi G. H. Hardy’nin hastanede Hint matematikçi Srinivasa Ramanujan’ı ziyaret ettiği anekdotundan sonra çeşitli şekillerde Ramanujan sayısı ve Ramanujan-Hardy sayısı olarak da bilinir.
Sonsuzluk işareti kim buldu?
Srinivasa Aiyangar Ramanujan (22 Aralık 1887 – 26 Nisan 1920), Hint matematikçi.
Who is Srinivasa Ramanujan?
Srinivasa Ramanujan (1887-1920) was an Indian mathematician who made great and original contributions to many mathematical fields, including complex analysis, number theory, infinite series, and continued fractions.

What are some interesting facts about K Ramanujan?​

Interesting Fact: Ramanujan’s life is depicted in a book published in 1991 and a 2015 biographical film, both titled “The Man Who Knew Infinity.” Ramanujan was born on December 22, 1887, in Erode, a city in southern India. His father, K. Srinivasa Aiyangar, was an accountant, and his mother Komalatammal was the daughter of a city official.

How did Ramanujan get a job in Madras?​

Impressed by Ramanujan’s mathematical prowess, Rao supported his research for a time, but Ramanujan, unwilling to exist on charity, obtained a clerical post with the Madras Port Trust. In 1911 Ramanujan published the first of his papers in the Journal of the Indian Mathematical Society.
Hardy, who was a great mathematician in his own right, recognized Ramanujan’s genius from a series of letters that Ramanujan sent to mathematicians at Cambridge in 1913. Like much of his writing, the letters contained a dizzying array of unique and difficult results, stated without much explanation or proof.
 
Geri
Üst