Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

RAM raporu nasil yenilenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

RAM raporu nasıl yenilenir?​

RAM RAPORU NASIL YENİLENİR? RAM raporu süresinin bitişine 45 gün kala RAMDEVU sistemi üzerinden bağlı bulunan RAM’dan randevu alınır. RAM’ın istediği evraklar tamamlanarak, randevu günü değerlendirmeye gidilir ve ortalama 1 hafta ya da 10 gün içinde RAM tarafından yeni RAM raporu düzenlenip teslim edilir.

RAM kimlere hizmet verir?​

Çocuğunuzla ilgili özel eğitim ( zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik vb. ) veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık konularında yardıma ihtiyaç duyulduğunda başvurulabilecek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ücretsiz destek veren kurumlardır.
Türkiyede kaç tane RAM var?​
Türkiye’de 81 ilde toplam 220 adet RAM hizmet vermektedir.

RAM raporu yüzde kaç olmalı?​

RAM raporu yüzde kaç olmalı?
Peki engelli hakları için rapor oranı en az kaç olmalı? Yasa koyucu bir kişinin yasal olarak engelli sayılması için alacağı sağlık kurulu rapor oranının en az yüzde 40 olması gerektiğine hükmetmiştir.

Ramda kimler görev yapar?​

Ramda kimler görev yapar?
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Başkanlığı Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümü, bölüm başkanının sorumluluğunda merkezin çalışma alanının kapsamına göre yeterli sayıda psikolojik danışman, psikolog, psikometrisi, eğitim programcısı ve sosyal çalışandan oluşur.

RAM hangi illerde var?​

S.NO | IL | ADRES
1 | ADANA | BELEDİYE EVLERİ MAH. 84176 SOK. NO : 78
2 | ADANA | ASLANPAŞA MAH. İSTİKLAL SOK. NO:11 KOZAN/ADANA
3 | ADANA | PINAR MAH. 74041 SOKAK NO:3 01160 SEYHAN ADANA
4 | ADANA | ATAKENT MAH. 2329 SOK. NO:3 SEMERKANT İLKOKULU YANI

RAM da çalışmak nasıl?​

RAM’da Çalışma Şartları Nasıldır? RAM’da mesai saatleri 08.00-17.00 arasındadır. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim, RAM’lar genel itibariyle erkekler çalışmakta; kadınlar tarafından daha az tercih edilmektedir. Tatil ve izin meselesine gelirsek, RAM’larda okullardaki gibi yaz tatili veya ara tatil yok ne yazık ki.
RAM raporu sicilden silinir mı?​
Ram raporu sicile işlenir mi: Evet Ram raporu alındığında bireylerin geçmişine işlemektedir. Ancak bireylerin iyileşme eğilimi göstermesi halinde, bu raporun silinmesi de söz konusu olabilecektir.

RAM raporu nasıl yenilenir sorusuna verilen cevap oldukça açıklayıcı. RAM raporu süresinin bitişine 45 gün kala, RAMDEVU sistemi üzerinden bağlı bulunan RAM'dan randevu alınması gerekmektedir. RAM'ın istediği evrakların tamamlanması ve randevu gününde değerlendirmeye gidilmesi gerekmektedir. Yeni RAM raporu, genellikle 1 hafta ya da 10 gün içinde RAM tarafından düzenlenip teslim edilmektedir.

RAM, özel eğitim konularında destek veren ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ücretsiz hizmet sunan kurumlardan biridir. Çocuğunuzla ilgili zihinsel yetersizlik, otizm, görme veya işitme kaybı gibi konularda yardıma ihtiyaç duyulduğunda RAM'a başvurulabilir.

Türkiye genelinde toplamda 81 ilde 220 adet RAM hizmet vermektedir. Engelli hakları için rapor oranı en az %40 olmalıdır.

RAM'da Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Başkanlığı altında psikolojik danışmanlar, psikologlar, eğitim programcıları ve sosyal çalışanlar gibi profesyoneller görev yapmaktadır.

RAM'da mesai saatleri genellikle 08.00-17.00 arasındadır. Tatil ve izin konularında okullardaki gibi yaz tatili veya ara tatil olmadığı belirtilmektedir.

RAM raporu alındığında, bireylerin geçmişine işlenmektedir ancak iyileşme durumunda raporun silinebileceği ifade edilmektedir.

Geri