- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
RAM raporu kaç yaş sınırı?
*Ramlardan yararlanmak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Birey Resmi/Özel Bir Okula Kayıtlı Değilse RAM’dan Nasıl Randevu Alabilir? Geçerlilik süresi güncel olan, bireye ait bir engelli/özürlü sağlık kurulu raporu.RAM raporu ne kadar geçerli?
RAM raporları genellikle 1 yıllık olarak düzenlenir. Bireyin ekstra bir özel durumu var ise 6 aylık, bazı durumlarda da 2 yıllık olarak düzenlenebilir. Fakat RAM raporlarının standart süresi 1 yıldır.RAM a öğrenci nasıl yönlendirilir?
Özel yetenekli öğrenciler için destek eğitim odası: Öğretmeni tarafından genel yetenek zi- hinsel alanında özel yetenekli olduğu düşünülen öğrenci için “Eğitsel Değerlendirme İsteği Formu” doldurularak, RAM’a yönlendirilir. RAM gelen form doğrultusunda öğrenciye randevu verir ve eğit- sel değerlendirmesi yapılır.
RAM kaydı nasıl silinir?
RAM Raporu iptali, resmi olarak çocukların velileri konumunda bulunan kişilerin ilgili yerlere dilekçe vermeleri ile gerçekleşir. Ancak RAM raporları resmi olarak iptal edilemez, sadece itiraz dilekçesinin verilebilir. Bu dilekçenin verilmesinden sonra yaklaşık 20 iş günü içinde kişilerin itirazları değerlendirilir.
Rehabilitasyonda yaş sınırı var mı?
g) Bireysel eğitim ve iyileştirme (rehabilitasyon) eğitim programına; okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim programlarına devam edemeyen özel eğitim gerektiren bireylerin kaydı yapılır. Yaş sınırlaması yoktur.RAM raporu her yıl yenilenir mi?
RAM raporu genellikle 1 senelik olarak çıkmaktadır. 1 sene dolduğunda raporun yenilenmesi gerekmektedir.RAM raporu ile neler yapılabilir?
RAM raporu, Türkiye’de çok az bir kitlenin bildiği tasdikleme işlemidir. Açılımı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) olan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı merkezler aracılığıyla alınan RAM raporu, öğrencinin ya da öğrenime hazırlanan çocukların durumu hakkında tespit sunmaktadır.
Rama nasıl yönlendirilir?
RAPOR YENİLEMEK İÇİN ÖNCE İNTERNET RANDEVUSU ALINACAK MEB’in “http://ramdevu.meb.gov.tr” internet adresinden hizmete girdiğini belirten Tırnakçı, yaklaşık 1 ay önce hizmete açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını aktardı.