AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

RAM nasil test edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.600
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

RAM nasıl test edilir?​

RAM’i test etmek için MemTest de kullanılır. Bu işlem için Windows’la gelen bellek tanılama aracından yararlanılabilir. Win+R tuşlarına basın ve mdsched yazarak Enter tuşuna tıklayın. Bilgisayar yeniden başlatmanızı isteyecektir.

Kart arızası nasıl tespit edilir?​

Kartın üzerinde Test Mühendisinin belirlediği TP (Test Point) noktalarına göre; fonksiyonel, VI Test, program testi, boundary-scan testlerini otomatik şekilde yapar. Kartın simüle edilerek test edilmesidir. Arızalı malzemeyi tespit edip, rapor şeklinde çıktı verebilmektedir.
RAM in çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız?​
Hatalı RAM miktarı: Windows’ta Denetim Masası > Sistem ekranında bilgisayarınızla ilgili önemli bilgileri göreceksiniz. Burada “Yüklü bellek (RAM)” karşısında PC’nizdeki RAM miktarından daha azını görüyorsanız, RAM’inizde sorun olabilir.

RAM olmadan görüntü gelir mi?​

RAM olmadan görüntü gelir mi?
Çoğu kişinin internet üzerinde araştırma yaptığı bir kelime olan ‘ramsız bilgisayar çalışır mı’ , sorusunda cevabımız ram olmadan bilgisayar açılmaz! Bilgisayarda ramsız çalıştırmaya kalktığınız da muhtemelen şu sorunları alırsınız. Ekrana görüntü gelmez. Anakart’dan bip sesi gelir.

RAM in özelliklerini nasıl öğrenebilirim?​

RAM in özelliklerini nasıl öğrenebilirim?
Diğer yöntem yine bir dos komutu ile bilgisayarın tüm sistem bilgilerini size listeleyecek bir komut ile ram boyutunu bulmak için kullanacağız.
- Win + R tuşlarına basınız.
- Çalıştır penceresine “cmd.exe” komutunu yazın.
- Açılacak dos penceresine “systeminfo” komutunu yazınız.

Güç kaynağında sorun olduğunu nasıl anlarım?​

anakarta bağlı alan bir ufak hoparlör veya benzeri birşey olması lazım bu hoparlör bu durumlarda kesik kesik uzun-kısa sinyallerle arıza kodunu verir. Açma tuşunuza bastığınızda PSU ve anakart üzerindeki CPU ve Ekran Kartı fanları çalışıyor fakat hiçbir ses veya görüntü gelmiyorsa büyük ihtimalle anakart arızalıdır.

Güç kaynağı arızaları nelerdir?​

Power Supply Arızaları Nelerdir? Zaman zaman şebeke gerilimdeki dalgalanmalar, aşırı ve dengesiz yük ve aşırı ısınmaya bağlı olarak Power Supply devresinde mosfet, diyot, sigorta, kondansatör ve direnç gibi malzemelerde patlaklar meydana gelebilir.
Devre arıza tespiti nasıl yapılır?​
Osiloskop : Arıza tespiti için Multimetre ve VI tester kullanarak devrede enerji yokken bir takım kontroller yapabiliyoruz.Osiloskop ile ise devre çalışırken yani enerjili durumdayken sinyal ve frekansları gözlemleyerek arıza tespiti yapabiliyoruz.

Elektronik kartlarda arıza bulma aşamaları nelerdir?​

Elektronik kartlarda arıza bulma aşamaları nelerdir?
Arıza Tespit / Müdahale Şekilleri
- V-I Empedans Analizi.
- Fonksiyonel Test.
- Kısa Devre Testi.
- Programlı Malzeme Testi.

RAM bozuksa görüntü gelir mi?​

RAM bozuksa görüntü gelir mi?
RAM olmadan görüntü alınmaz mantıken bozuksa da görüntü alınmaz bazen istisnalar oluyor ama onlar sadece istisna.

RAM olmadan biosa girilir mi?​

RAM olmadan BIOS’a giremezsiniz ama RAM olmadan BIOS güncellemesi yapılabilen anakartlar var. Mesela Threadripper incelemesi yapacaktık. Anakart açılmıyordu. USB BIOS Flashback ile güncelledik ve RAM’lerle uyumlu hale geldi.

Anakartın RAM kapasitesi nasıl öğrenilir?​

Anakartın dokümantasyonunu kontrol et. Anakartının dokümantasyonunun başlarında bir özellik grafiği veya sayfası olması gerekir. Takılabilecek maksimum RAM veya Sistem Hafızası miktarına bak. Anakartının üzerindeki soketlerin sayısını da görürsün.
RAM kaç mhz nasıl öğrenilir?​
Klavyenizden Görev Yöneticisi’ni açmak için aynı anda Ctrl + Shift + Esc kısayol tuşlarına basın. Performans sekmesine gidin, ardından Bellek’i tıklayın. Orada, RAM hızını, şu anda kullanılan RAM miktarını ve hala kullanabileceğiniz kullanılabilir belleği göreceksiniz.
 
RAM'i test etmek için farklı yöntemler kullanılabilir. MemTest gibi üçüncü taraf yazılımların yanı sıra Windows'un kendi bellek tanılama aracı da kullanılabilir. Windows'ta bu aracı çalıştırmak için şu adımları izleyebilirsiniz: Win+R tuşlarına basın, mdsched yazarak Enter tuşuna tıklayın. Bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını isteyen bir pencere açılacaktır ve bellek testi başlayacaktır.

RAM'in çalışıp çalışmadığını anlamak için ise farklı yöntemler vardır. Örneğin, bilgisayarınızın Denetim Masası > Sistem ekranında bulunan "Yüklü bellek (RAM)" kısmında, aslında sahip olmanız gereken RAM miktarından daha az bir miktar görüyorsanız, RAM'inizde bir sorun olabileceğini düşünebilirsiniz.

Güç kaynağında bir sorun olup olmadığını anlamak için ise anakart üzerinde bulunan bir hoparlör veya benzeri bir cihazın ses sinyallerine dikkat edebilirsiniz. Örneğin, bilgisayarınızı açtığınızda PSU ve anakarttaki bileşenlerin fanları çalışıyor ancak hiçbir ses veya görüntü gelmiyorsa büyük ihtimalle anakartta bir sorun vardır.

Anakartın RAM kapasitesini öğrenmek için anakartın dokümantasyonunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Genellikle anakartın dokümantasyonunda maksimum RAM veya sistem hafızası miktarı belirtilir. Ayrıca, anakartın üzerindeki soket sayısına bakarak kaç adet RAM modülü takabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. RAM'in kaç MHz hızında çalıştığını öğrenmek için ise Görev Yöneticisi'ni açarak Bellek sekmesine giderek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst