- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.274
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rakı nasıl doldurulur?
– Rakı kadehine önce rakı, sonra su, daha sonra da (konmasa daha iyi olur ama) buz konur. Bu sırayı bozarsanız, anason kadehin üzerine çıkar, rakının hem tadı hemkeyfi kaçar. – Rakıdan anlayanların, Antalya meyhanelerinde garsonluğa soyunanlara bunu anlatması gerekir.Rakının bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Alkol alan kişilerin rakı alırken kapaktaki üretim seri numarası ile imalat tarihini kontrol etmesi gerekiyor. Elle veya sert bir cisimle gerçekleştirilebilecek olan bu kontrol, rakamların üzerinin ovuşturulmasına dayanıyor. Bu kontrolün ardından rakamlar siliniyorsa, rakının sahte olduğu anlaşılıyor.Red Labelde misket var mı?
Hepsinde bilye olmuyor ama bandrol sahteciliği yapılan bir şey yani haberiniz olsun.
Boş rakı şişesine rakı nasıl doldurulur?
Rakı dolu pet şişeyi yukarıya boş rakı şişesini de aşağıya çevirdim. Bilyeli şişeye rağmen yukarıdaki rakı pet şişenin içine akmaya başladı. Pet şişeye biraz basınç uyguladığımda akış hızlandı. Bir süre bekledikten sonra ucuz rakıyı pahalı rakının şişesine tamamen aktarmayı başardım.
Alkol şişesi nasıl saklanır?
Ayrıca en uygunu orijinal şişesinde saklamak olacaktır. Bir içki şişesine aktarmak veya tıpalı kapak kullanmak genellikle saklama ömrünü kısaltır. Son olarak, şişenin kapağı yukarı gelecek şekilde dik konumda olması önerilir.Rakının raf ömrü ne kadardır?
Cevap: Rakı, votka, cin, rom ya da viski gibi 40 derece ve üzeri yüksek alkollü içkiler güneş altında veya sıcak ortamda kalmadıkça, kapaklarından alkolleri ve aromaları buharlaşmadıkça bozulmazlar.Rakının kristalleşmesi zararlı mı?
Buz ile ani temas rakının içindeki üzüm ve anason aromasını veren maddelerin kristalleşmesine ve rakının tadının bozulmasına yol açar. Sek ve soğuk rakıya buz atmak da kristalleşmeye sebep olduğu için önerilmez.
Red Label de bilye var mı?
Hepsinde bilye olmuyor ama bandrol sahteciliği yapılan bir şey yani haberiniz olsun. Teşekkürler.