- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.859
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rahimde miyom ameliyatı kaç saat sürer?
Hasta genel anestezi altındayken uygulanır ve hastadan hastaya değişmekle birlikte yaklaşık 1 ila 2 saat sürer.Miyom ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?
Miyom Ameliyatı İyileşme Süreci Ameliyattan sonra alkol ve sigara kullanılmaması gerekir. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaçların alımı da risk taşıdığından ilaç kullanımının mutlaka doktora danışılarak yapılması gerekir. Kapalı teknikle gerçekleştirilen ameliyattan sonra klinik istirahat 1 gündür.
Rahimde miyom olunca rahim alınır mı?
Miyom tedavisi için rahimin alınması gerekli DEĞİLDİR. (Rahim Koruyucu Miyom Ameliyat). Miyomun çıkartıldığı rahim dokusu çok katlı olarak dikilir. Rahime zarar vermeden yapılan bir miyom cerrahisi sonrası gebe kalmada hiçbir sıkıntı olmamaktadır.Miyom ameliyatı kaç cm?
Ortalama olarak 6 ile 7 cm arasındaki miyomlar büyük miyom grubu içerisine girer. Bundan dolayı yaklaşık olarak 6-7 cm büyüklüğünden miyomların alınması gerekmektedir.
Rahimde miyom ne zaman ameliyat edilmeli?
Düşüğe yol açıyorsa: Hasta hamile kaldığı halde düşük ya da düşükler oluşuyorsa alınması gerekiyor. Hızla büyüyorsa: Miyom yılda 1.5 -2 kat gibi bir hızla büyüyorsa kansere (sarkom) dönüşme riski yüksek oluyor. Bu nedenle bu risk düşünülerek ameliyat kararı alınıyor.Miyom ameliyatı sonrası iyileşme ne kadar sürer?
Genel olarak laparoskopik cerrahi müdahale sonrasında iyileşme süresi 2-4 hafta olarak kabul edilirken açık abdominal myomektomi sonrasında iyileşme dönemi 4-6 hafta arasında değişebilir.
Miyom ameliyatı sonrası nasıl beslenmeli?
Ameliyat sonrası ilk günlerden itibaren yağsız, kaymaksız süt tüketilebilir. Sütün -gaz gibi-sorunlara yol açtığı hastalarımızın laktozsuz süt tercih etmeleri yerinde olacaktır. Oda ısısındaki süt, protein tozunun birlikte kullanımı için de iyi bir alternatiftir. türlü et ve sebze tüketilebilir.Miyom tedavi edilmezse ne olur?
Miyom Tedavi Edilmezse Ne Olur? Miyomlar sıklıkla adet kanamalarının yoğun ve uzun sürmesi, ağrı, kısırlık, sık idrara çıkma gibi şikayetlere yol açarlar. Tedavi edilmediği takdirde bu şikayetler giderek artar. Yoğun adet kanamalarına bağlı olarak hastada kansızlık görülür.