AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rahimde doluluk hissi neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Rahimde doluluk hissi neden olur?​

Doğumun beklenmediği bir zamanda rahmin alt kısmında bir baskı ve dolgunluk yaşıyorsanız, bu durum erken doğum sinyali olabilir. Rahim kasılırken bebek, başı aşağı şekilde doğum kanalından ilerler. Bu da dolgunluk ve baskı şeklinde hissedilir. Bu durumda da hemen doktora başvurularak erken doğum önlenmelidir.

Rahim aşağıda olursa ne olur?​

Sarkmanın şiddetine göre belirtiler değişiklik göstermektedir. Rahim sarkması göstergeleri arasında; idrar kaçırma, belin alt kısmında meydana gelen ağrı, vajinadan doku görünmesi, pelvis bölgesinde ağırlık ya da çekilme hissi, kasık ağrısı, idrar yolu enfeksiyonları, cinsel fonksiyon bozuklukları ya da kabızlıktır.
Rahim tutukluğu ne demek?​
Rahim sarkması, pelvik taban kasları ve bağları gerildiğinde, zayıfladığında ve artık uterus için yeterli desteği sağlamadığında ortaya çıkar. Sonuç olarak, uterus vajinadan aşağı kayar veya dışarı çıkar. Rahim sarkması her yaştaki kadınlarda ortaya çıkabilir.

Rahim gerilmesi neden olur?​

Rahim gerilmesi neden olur?
Gebeliğin ilk birkaç ayında, rahim büyümesi artan gebelik hormonlarıyla sağlanırken, daha sonraki aylarda, büyüyen gebelik ürünlerinin oluşturduğu basınç artışı ve gerilme ile sağlanır.

Vajinada çıkıntı nedir?​

Vajinada çıkıntı nedir?
Rektosel: Bu vajina sarkması, vajinanın arka kısmının sarkmasıdır. Vajina arka duvarı zayıfladığında rektal duvar vajinal duvarı iter ve bir çıkıntı meydana gelir. Bu çıkıntı özellikle dışkılama anında daha belirgin olur. Sistosel: Vajinanın ön duvarında yaşanan sarkmadır.

Vajinada dolgunluk hissi doğum belirtisi mi?​

Baskı ve dolgunluk hissi Erken doğum eylemi başlamadan önce meydana gelen rahim kasılmaları bebeğin baş kısmını doğum kanalına ilerletiyor. Bebeğin baş kısmının, rahmin alt kısmına baskı ile yönlendirilmesi, vajinal bölgede anlamsız bir baskı ve dolgunluk hissi oluşturuyor.

Rahim Sarkmasında rahim alınır mı?​

Rahim sarkması tedavisi alttan (vajinal yoldan) rahmin alınması ile olmamaktadır. Bir çok hekim maalesef sarkma tedavisi için hastalara sadece vajinal yoldan rahmin alınmasını önermektedir (vajinal histerektomi işlemi).
Rahmi ne temizler?​
Rahim için detoks zamanı: Rahim toksinlerden nasıl arındırılır?
- Hayıt Suyu İle Rahiminiz Temizlensin. Hayıt suyu rahimdeki toksinleri temizlediği için rahimde iltihap ve enfeksiyon karşıtı etkiye sahiptir.
- Ahududu Yaprağı Çayı
- Çörek Otu Binbir Derde Deva.
- Soğan Kürü İle Kolay Gebelik.
- Zencefil.

Rahim kasılmasına neden olan şeyler?​

Rahim kasılmasına neden olan şeyler?
Hamilelik döneminde kanama durumunu ve rahim kasılmalarını fazlalaştıran nedenler olarak görülen bu bitkilerin çayları da uzmanlar tarafından önerilmez….Bu nedenle aşağıdaki bitkilerden mümkün olduğunca uzak durulması gerekir:
- Adaçayı
- Akdiken.
- Sinameki.
- Meyan kökü
- Ökse otu.
- Rezene.
- Aloe vera.
- Ahududu çayı

Rahimde kasılma nasıl hissedilir?​

Rahimde kasılma nasıl hissedilir?
Rahmin üzerine elini koyduğun zaman, bu haftalarda rahmin yumru şeklinde hissedilmesine sebeb olur. Bu kasılmalar 30 saniyeden az sürer ve genelikle herhangi bir rahatsızlık hissine neden olmazlar. Bu kasılmalar saatte bir ve ya iki kez, günde birkaç kez hissedilir.

Vajen kubbesi nedir?​

Vajinanın, portio vaginalis’inin bulunduğu dip kısmı, forniks vajina.
 
Rahimde doluluk hissinin nedenlerine ve rahimle ilgili diğer konulara dair paylaşımlarınız oldukça önemli. Rahimde doluluk hissinin erken doğum belirtisi olabileceğinden bahsediyorsunuz ve doğru bir şekilde hemen doktora başvurulması gerektiğini vurguluyorsunuz, bu doğru tespittir. Rahim aşağıda olduğunda yaşanan belirtileri ve rahim sarkmasının ne anlama geldiğini detaylı bir şekilde açıklamışsınız. Rahim sarkması durumunu ortaya çıkaran faktörleri anlatarak, rahim sarkmasının kadınların her yaşında ortaya çıkabileceğini belirtmişsiniz.

Rahim gerilmesinin nedenlerini gebelik sürecine göre açıklamışsınız. Gebelikte rahim büyümesinin ilk aylarında hormonlar tarafından desteklendiğini, ancak sonraki aylarda bebek ve diğer gebelik ürünlerinin oluşturduğu basınç artışıyla gerilmenin oluştuğunu söylemişsiniz. Vajinada çıkıntıların nedenlerini ve türlerini detaylı bir şekilde açıklamışsınız, özellikle rektosel ve sistosel durumlarını ayırmışsınız.

Ayrıca rahim temizliği ve detoks konusunda ise rahim için bazı doğal yöntemler önermişsiniz. Hayıt suyu, ahududu yaprağı çayı, çörek otu, zencefil gibi doğal ürünlerle rahmi temizlemenin önemine değinmişsiniz. Rahim kasılmasına neden olan şeylere de değinerek, hamilelik döneminde uzak durulması gereken bazı bitkilerin paylaşmışsınız.

Son olarak, rahimde kasılmanın nasıl hissedileceğini ve vajen kubbesi hakkında kısa bilgi vermişsiniz. Bilgileriniz doğru ve detaylı olduğu için teşekkür ederim. Bu tür bilgilendirmelerle forumdaki diğer kullanıcılara da faydalı olabilirsiniz. Eğer başka konularda sorularınız veya ekleyeceğiniz bilgiler varsa, ben buradayım!
 
Geri
Üst