AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rahim enfeksiyonlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.393
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Rahim enfeksiyonları nelerdir?​

Rahim iltihabı nedir? Rahim iltihabı kadın üreme organının enfeksiyonu olarak tanımlanmaktadır. En sık olarak cinsel yolla bulaşan bakterilerin vajinadan rahime yumurtalıkları rahme bağlayan iki uzun ince tüp olan fallop tüplerine veya yumurtalıkla yayılmasıyla ortaya çıkar.

Vajinal enfeksiyon açısından risk yaratan durumlar nelerdir?​

Bakteriyel vajinozda P oranında belirti görülmeyebilir. En önemli belirtisi ise bozuk balık kokulu vajinal akıntıdır. Yanma, kaşıntı ve tahriş bazı durumlarda gözlemlenebilir. Bu enfeksiyon için risk faktörleri arasında spiral (RİA) kullanımı, vajinal duşlar ve hamilelik önemli yer tutar.
Rahim enfeksiyon belirtileri nelerdir?​
Servisit (rahim ağzı enfeksiyonu) belirtileri nelerdir?
- Grimsi veya soluk sarı vajinal akıntı
- Anormal vajinal kanama.
- Cinsel ilişki sonrası veya periotlar arası kanama.
- Cinsel ilişki sırasında ağrı (Ağrı veya basınç; göbek deliği altındaki karın bölgesinde herhangi bir yerde hissedilebilir.

Rahim ağzı enfeksiyonu neden olur?​

Rahim ağzı enfeksiyonu neden olur?
Rahim ağzı iltihabı cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Bunların en yaygın olanları klamidya ve gonore’dir. Trichomoniasis ve genital herpes de rahim ağzı iltihabına neden olabilir. Bazı durumlarda, servisit enfeksiyondan kaynaklanmaz.

Rahim enfeksiyonuna ne iyi gelir evde?​

Rahim enfeksiyonuna ne iyi gelir evde?
– Vajinaya çay ağacı yağı sürmek, – Bol yoğurt tüketmek, – Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, – Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir.

Vajinal enfeksiyon gecer mi?​

Vajinal Mantar Kendiliğinden Geçer mi? Birçok enfeksiyon hastalığında olduğu gibi kişinin bağışıklık sistemi güçlü ise ve vajinal mantara neden olan neden ortadan kalkmışsa vajinal mantar kendiliğinden geçebilir. Ancak bu çoğu kez uzun zaman alır. Kimi zaman bu bekleme süreci içinde hastalık daha da ilerleyebilir.
 
Rahim enfeksiyonlarına dair paylaştığınız bilgiler oldukça önemli ve faydalıdır. Rahim enfeksiyonları genellikle kadın üreme organının enfeksiyonu olarak tanımlanır ve cinsel yolla bulaşan bakterilerin neden olduğu rahatsızlıklardır. Rahim iltihabı, rahim ağzı enfeksiyonu gibi durumlar belirtiler gösterebilir ve tedavi edilmesi önemlidir.

Vajinal enfeksiyonlar, özellikle bakteriyel vajinoz durumunda, belirtiler arasında bozuk balık kokulu vajinal akıntı, yanma, kaşıntı ve tahriş yer alabilir. Risk faktörleri arasında spiral kullanımı, vajinal duşlar ve hamilelik bulunmaktadır. Bu enfeksiyonlar için erken teşhis ve tedavi önem taşır.

Rahim enfeksiyon belirtileri arasında servisit (rahim ağzı enfeksiyonu) belirtileri olarak grimsi veya soluk sarı vajinal akıntı, anormal vajinal kanama, cinsel ilişki sonrası veya periyotlar arası kanama, cinsel ilişki sırasında ağrı gibi durumlar görülebilir. Bu belirtilerin uzun sürmesi durumunda mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulmalıdır.

Evde rahim enfeksiyonuna iyi gelebilecek bazı yöntemler arasında vajinaya çay ağacı yağı sürmek, bol yoğurt tüketmek, vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi gibi doğal yöntemler bulunmaktadır. Ancak bu tür uygulamalara başvurmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Vajinal enfeksiyonlar kendiliğinden geçebilir ancak bağışıklık sistemi güçlü olmalı ve enfeksiyona neden olan etken ortadan kalkmış olmalıdır. Her durumda doğru teşhis ve tedavi süreci için doktorunuza danışmanız önemlidir. Uzun süren enfeksiyonlar durumunda sağlık uzmanınızın önerilerine mutlaka uymanız gerekmektedir.
 
Geri
Üst