AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rahim agzi yarasini donduran var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rahim ağzı yarasını donduran var mı?​

Kriyoterapi: Rahim ağzı yarasının dondurulmasıdır. Bu işlem, Krio cihazı ile yapılır. İşlem tamamen ağrısızdır ve bundan dolayı hastalara lokal veya genel anestezi uygulanması söz konusu değildir. Fakat genellikle küçük çaplı yaralarda tercih edilir.

Rahimdeki yara dondurulduktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Rahimdeki yara dondurulduktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Akıntı genelde kokuludur. İşlemi takip eden 3-4 hafta boyunca rahim ağzı travma ve enfeksiyona açık olduğundan cinsel ilişkide bulunulmaması, tampon kullanılmaması, havuza ve jakuziye girilmemesi, vajinal duş yapılmaması gerekir. İşlemden 3 ay sonra PAP smear tekrarı gereklidir.

Rahimde yara dondurma işlemi nasıl yapılır?​

Rahimde yara dondurma işlemi nasıl yapılır?
Prob adı verilen bir enstrüman dondurulacak dokuya (rahim ağzı gibi) temas ettirildikten sonra dondurma işleminde kullanılacak olan gaz prob içinden geçirilir ve probun ucunun aşırı derecede soğumasına (yaklaşık -90 derece) neden olur. Doku prob ile temas halinde olduğu için donar.

Rahim ağzı yarasının belirtileri nelerdir?​

Bu hastalığın ilk belirtisi, adet döneminin hemen bitiminde meydana gelen vajinal akıntılardır. Bunun yanında kanama olması, ağrılı cinsel ilişki yaşanması, aşırı vajinal akıntı olması, kaşınma görülmesi, vajinada yanma olması, bel ağrısı ve idrar yaparken yanma görülmesi diğer belirtilerindendir.

Rahim ağzında yara ne kadar surede iyileşir?​

Rahim ağzında yara ne kadar surede iyileşir?
Yara yakma işleminden sonra 4 hafta cinsel ilişki yasaklanır. Yine bu süre boyunca havuza ve denize girme yasaklanır. 4 hafta boyunca pembe renkli ve sulu akıntı gelebileceği hastaya söylenir. Yakılan epitel 6-8 hafta arasında iyileşir ve tamamen normale döner.

Rahim ağzı kapanırsa ne olur?​

Rahim ağzı kapanırsa ne olur?
Ne Gibi Sonuçlar Doğurur? Rahim içi yapışıklıklar adet görememe ya da adet kanamasının miktarında azalma gibi adet düzensizlikleri, tekrarlayan gebelik kayıpları, plesantal yerleşim bozuklukları ve son olarak infertilite (kısırlık) gibi durumlara neden olur. Bazı kadınlarda ise herhangi bir bulgu vermeyebilir.
Rahim ağzı yaralarına bitkisel ne iyi gelir?​
Balda bulunan mantar karşıtı ve antibakteriyel özellikler vajinada yaraya yol açan enfeksiyonu dindirir.
- Balı merhem şeklinde vajinaya sürün ve 25-30 dakika bekletin. Sonrasında vajinayı sıcak su ile yıkayın. Bu işlemi de günde 2 kez tekrarlayın.
- Aynı zamanda günlük 1-2 kaşık bal tüketin.

Rahim ağzı yaralarına ne iyi gelir?​

Rahim ağzı yaralarına ne iyi gelir?
Rahim ağzı yarası tedavisinde en sık olarak uygulanan yöntemler; koterizasyon (yakma), lazer tedavi ve krioterapi (dondurma) olarak sıralanabilmektedir. Rahim ağzı yarası tedavisinde sıklıkla uygulanan bu yöntemlerin orak amacını, iltihaplı dokunun öldürülmesi ve yaranın onarılması oluşturmaktadır.

Rahim ağzı yarası kendiliğinden geçer mi?​

Rahim ağzı yarası kendiliğinden geçer mi?
HER ZAMAN TEDAVİ GEREKMEYEBİLİR Yaraya sebep olabilecek bir neden varsa (doğum kontrol hapı v.b.) bu nedenlerin ortadan kaldırılmasıyla çoğunlukla kendiliğinden iyileşecektir.

Rahim ağzında yara tehlikeli mi?​

Servikal Erozyon (Rahim ağzında yara) Servikal erozyon, servikal eversiyondan yani ektropiyondan ayırtedilmesi gereken bir durumdur. Çünkü ektropion içteki hücrelerin dışarıya doğru göç ederek geliştiği normal bir durumdur. Herhangi bir hastalık değildir ve tedavi edilmesi şart değildir.

Rahimdeki yara ağrı yapar mı?​

Rahimdeki yara ağrı yapar mı?
Çoğunlukla ağrı hissedilmez. Yara iyileşmesi 1-2 ayı bulabilir. Rahim ağzı yaralar hafife alınmamalı ve asla ertelenmemelidir.

Rahimde yara kendiliğinden geçer mi?​

Rahimde yara kendiliğinden geçer mi?

Rahim ağzı yarası nelere yol açar?​

Rahim Ağzı Yarası Sebepleri Nelerdir?
- Rahim ağzında oluşan yaraların sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte en çok enfeksiyonlar neden olmaktadır.
- Sık cinsel ilişki.
- Hormonal değişiklikler.
- Bazı kimyasal faktörler (Prezervatif üzerinde bulunan kimyasallar)

Rahimdeki yara ne zaman Yakilir?​

Rahimdeki yara ne zaman Yakilir?
Koterizasyon, yani yakma tedavisi, yaralı hücrelerin ısı enerjisi kullanılarak yakılması yoluyla tedavisinin gerçekleştirildiği yöntemdir. Kronik rahim ağzı yarası tedavisinde uygulanan en klasik yöntemdir.

Rahimde yapışıklık varsa ne olur?​

Rahimde yapışıklık varsa ne olur?
 
Rahimde yapışıklık, adet döngüsünü etkileyebilir ve çeşitli sonuçlara neden olabilir. Bu durum adet görememe ya da adet kanamasının miktarında azalma gibi adet düzensizliklerine sebep olabilir. Aynı zamanda tekrarlayan gebelik kayıpları, plesantal yerleşim bozuklukları ve kısırlık gibi sorunlara yol açabilir. Yapışıklıklar bazı kadınlarda herhangi bir belirti vermezken, bazılarında belirtiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle yapışıklık durumunun doğru şekilde değerlendirilmesi önemlidir ve gerektiğinde tedavi edilmesi gerekebilir. Rahimde yapışıklık durumunda mutlaka doktorunuza danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst