Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rahim agzi kanseri erkege bulasir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rahim ağzı kanseri erkeğe bulaşır mı?​

Bu kararla her yıl dünyada 300 bine yakın kadının ölümüne sebep olan rahim ağzı kanserinin önüne geçimle şansı da yakalanmış oldu, çünkü HPV’den korunmak için sadece kadınların değil, onu asıl yayan erkeklerin de aşılanmış olması gerekiyor. Çünkü HPV, dolayısıyla rahim ağzı kanseri, erkekten kadına bulaşıyor.

Rahmi alınan kadın rahim ağzı kanseri olur mu?​

Normal menopoza girmiş bir hastada, normal bir kadında söz konusu olabilecek rahim, rahim ağzı, yumurtalık kanserleri riski devam eder. Cerrahi menopozda yumurtalık ve rahim alındığı için rahim ağzı ve yumurtalık kanseri riski neredeyse sıfırlanır.
Rahim ağzı kanseri cinsel ilişkiye girebilir mi?
Rahim ağzı kanserine neden olan HPV bulaşıcıdır. Cinsel ilişki, virüsün ana bulaşma yoludur. Enfekte olmuş penis, skrotum (erkek yumurtalık torbası, vajina ve genital bölge ile temas virüsün bulaşması için yeterlidir. Kondom kullanmak kesin bir korunma sağlamasa da riski azaltacak bir faktördür.

Rahim ağzı kanseri vücuda yayılır mı?​

Bu evrede hastalık vücuda yayılmıştır. Sıklıkla rahim ağzı kanserinin karaciğer akciğer, kemik gibi diğer organlara metastaz yaptığı gözlenir. Nadir durumlar dışında hastalıktan tamamen kurtulmak mümkün değildir.

Bakire biri rahim ağzı kanseri olabilir mi?​

Hiç cinsellik yaşamamış bakire kadınlarda, rahim ağzı kanserinin görülme olasılığı yüzde 0’dır. Kondom kullanımının çok yaygın olması halinde, aynen AIDS hastalığında olduğu gibi, bu hastalığın da, cinsel ilişki yoluyla bir insandan diğerine geçmesi ortadan kalkacaktır.
Rahim ağzı kanseri ilk nereye metastaz yapar?
İlk metastazlarını sıklıkla lenf nodlarına yapar. Dolayısıyla ameliyat kararı verilir ise lenf nodlarının bu sırada çıkartılması hastalığın yayılımı ve daha sonra uygulanması gereken tedaviler hakkında bilgi vermesi açısından son derece önemlidir.
Çoğunlukla cinsel temas yoluyla bulaşan HPV, erkeklerde ise ağız, yutak, anüs ve penis kanseri ile genital bölgede siğillere neden oluyor. Erken teşhis ve doğru planlanan tedavi sayesinde HPV ile mücadele etmek mümkün olabiliyor.
 
Geri
Üst