AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rafflesia ulkemizde nesli tukendi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rafflesia ülkemizde nesli tükendi mi?​

Rafflesia çürümüş etinkine benzeyen kokusuyla polen taşıyan sinekleri çekiyor. DNA’sının bir kısmını üzerinde yaşadığı daldan alan çiçek henüz bilinmeyen bir nedenle bunları kendi genetik kodu için kullanıyor. Yaşadığı ormanların kaybolması nedeniyle bu çiçeklerin nesli, tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

Rafflesia çiçeği nerede yetişir?​

Ömrü yalnızca 2 haftadır. Dünyada sadece Endonezya’nın Sumatra ve Borneo adaları ve Tayland’daki Khao Sok Milli Parkı’nda görülen Rafflesia , bir hafta içinde çiçek açıp ikinci haftada da ölüyor.
Dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia; 11 kilograma kadar çıkabilir. Boyu ise 1 metreye kadar uzanabilir. Dalları, kök ve yaprakları yoktur. Tohumu da olmayan bir çiçek olan Rafflesia, ağaçların kökleri üzerinde parazit olarak yeterli ısı ve suyu bulunca oluşmaktadır.
Ceset çiçeğinin nesli tükendi mi?
Vahşi ortamda yetişen bu çiçeğin nesli; yağmur ormanlarının tarım arazisine dönüştürülmesi, ormanların azalması, bitkinin çok yavaş büyümesi, yumrularının satılması gibi nedenlerden dolayı tükeniyor.
En uzun ömürlü çiçek nedir?
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim. Çan çiçeği, mor rengi ile dikkatleri çeken bir çiçektir. Aynı zamanda bu çiçek ismini şeklinden almıştır.

Dünyanın en küçük bitkisi nedir?​

Suyu temizleme özelliği olan ve dünyanın en küçük bitkisi olarak bilinen su mercimeği, atık suların karışmasıyla zehirli hale gelen dereleri doğal yolla temizliyor.

En zehirli çiçek hangisi?​

Zakkum çiçeği, bilinen en zehirli çiçeklerden biri olarak bahçeleri süslüyor. Çiçeklerinin güzelliği sebebiyle tercih edilen ağacımsı süs bitkisi, yapraklarının yenmesinden ötürü ölümlere sebebiyet verebiliyor.
Bu türün de, bu şekilde kötü kokmasının sebebi, çürüyen et kokusuna sebep olan kimyasalların, aynı zamanda leş yiyici böcekleri (özellikle sinekleri) üzerine çekmesidir.
Ceset çiçeği neden kokar?
Bu Koku Neden? ‘un şekli fincana benziyor. Bitkiyle karşılaşan sinek ve böcekler, çiçeğin içine girerek bu iğrenç –ya da eğer bir sinekseniz nefis– kokunun kaynağını aramaya başlıyor.
 

Similar threads

Geri
Üst