AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rafet Doganay Kimdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Rafet Doğanay Kimdir?​

1957 yılında Adana’da doğan Rafet Doğanay, Almanya Frankfurt’da bulunan Johann Wolfgang Goethe Üniversitesinden mezun olmuştur. Babadan oğla geçen ticaret anlayışıyla iş hayatına atılan Doğanay 1997 yılında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde Türkiye’nin ilk Şalgam Suyu Üretim Fabrikasını kurmuştur.

Purple Beverages kimdir?​

Remzi ve Rafet Doğanay kardeşler tarafından yönetilen şirket, şalgam suyu ile birlikte limonata (sade/naneli /şekersiz),çilek suyu, ananas suyu, limon suyu, limon sosu, üzüm sirkesi, elma sirkesi, balsamik sirke, nar ekşisi, nar ekşisi sosu, nar ekşisi sosu ve sarımsaklı acı sos üretimini de yapıyor.

Doğanay Gıda kime satıldı?​

Doğanay Gıda kime satıldı?
Rekabet Kurumu’nda yapılan açıklamada Doğanay Gıda’yı Lüksemburg merkezli Purple Beverages satın alıyor. Anlaşma sağlanırsa, Doğanay’ın yüzde 100’ü Lüksemburg merkezli şirkete devredilecek.

Doğanay Şalgam nereye ait?​

Konya Ereğli’de bulunan tarım arazileri ve Adana’da bulunan üretim tesisleri, en ileri ve çevreye duyarlı üretim teknikleri ve kalite sistemleri ile donatılmıştır. Doğanay’ın ülkemizde en yaygın ve bilinen ürünü Doğanay Şalgam’dır ve bu ürünü ile sektörde pazar lideri ve lezzet referansıdır.

Doğanay kimin markası?​

Remzi ve Rafet Doğanay kardeşler tarafından yönetilen şirket, şu anda limondan çileğe, ananastan elma suyuna kadar hatta sirke, nar ekşisi gibi sıvı üretimleri yapıyor.

Doğanay şalgam Türk malı mı?​

Doğanay şalgam Türk malı mı?
Doğanay, şalgam suyunun ana malzemesi olan mor havucu Konya’nın Ereğli ilçesindeki bin 600 dönümlük arazilerinde kendilerinin ürettiğini belirterek, bir bölümünü de yöre çiftçilerinden kendi kontrollerinde ekim yapılması koşuluyla satın aldıklarını söyledi.

Doğanay Türk malı mı?​

Türkiye toplam tükemi olan 70 milyon litre şalgam suyunun yüzde 95’ini üreten Doğanay üretim tesislerindeki teknoloji tamamen yerli.

En iyi marka şalgam suyu hangisi?​

Türkiye ve Adana’nın en iyi şalgamı olarak ön plana çıkan ilk isimlerden biri Doktorum Yılmaz oluyor. Doğal ve katkısız şalgamıyla nam salan Doktorum Yılmaz şalgam suyu, özel ve lezzetli bir aromaya sahip. Neredeyse otuz yıllık bir deneyime sahip olan marka, 50 günlük fermantasyon süreciyle şalgamlarını hazırlıyor.
 
Rafet Doğanay, 1957 yılında Adana'da doğmuş ve Almanya Frankfurt'ta Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Babadan oğula geçen ticaret anlayışıyla iş hayatına atılmış ve 1997 yılında Türkiye'nin ilk Şalgam Suyu Üretim Fabrikasını Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde kurmuştur.

Purple Beverages ise Remzi ve Rafet Doğanay kardeşler tarafından yönetilen bir şirkettir. Şirket, şalgam suyu ile birlikte limonata, çilek suyu, ananas suyu, limon suyu, limon sosu, üzüm sirkesi, elma sirkesi, balsamik sirke, nar ekşisi, nar ekşisi sosu ve sarımsaklı acı sos üretimi yapmaktadır.

Doğanay Gıda ise Lüksemburg merkezli Purple Beverages tarafından satın alınmıştır. Rekabet Kurumu'nda yapılan açıklamaya göre, anlaşma sağlanırsa Doğanay'ın yüzde 100'ü Lüksemburg merkezli şirkete devredilecektir.

Doğanay Şalgam, Konya Ereğli'deki tarım arazileri ve Adana'daki üretim tesisleriyle en ileri ve çevreye duyarlı üretim teknikleri ve kalite sistemleriyle donatılmıştır. Doğanay Şalgam, ülkemizde en yaygın ve bilinen ürünlerden biri olup sektörde pazar lideri ve lezzet referansı olarak öne çıkmaktadır.

Doğanay markası ise Remzi ve Rafet Doğanay kardeşler tarafından yönetilen şirketlerin altında bulunan bir markadır. Şirket, limondan çileğe, ananastan elma suyuna, hatta sirke ve nar ekşisi gibi sıvı ürünleri üretmektedir.

Doğanay Şalgam'ın ana malzemesi olan mor havucu Konya Ereğli ilçesindeki arazilerinde üretmektedir ve aynı zamanda yöre çiftçilerinden kendi kontrolleri altında ekim yapılarak temin etmektedir.

Doğanay, Türkiye'nin toplam tüketiminin %95'ini karşılayan şalgam suyunu üretirken kullandığı teknolojinin tamamını yerli olarak üretim tesislerinde kullanmaktadır.

En iyi marka olarak nitelendirilen şalgam suları arasında Doktorum Yılmaz öne çıkmaktadır. Doktorum Yılmaz, doğal ve katkısız şekilde ürettiği şalgam suyuyla ön plana çıkmakta olup 50 günlük fermantasyon süreciyle özel ve lezzetli bir aromaya sahiptir.
 

Similar threads

Geri
Üst