- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Raf ömrü uzun ne demek?
Gıda maddelerinin üretim tarihinden itibaren uygun koşullarda kalite özelliklerini koruyabildiği süre. Gıda ve ürünün tüketicinin sağlığını riske sokmayacak, kabul edilebilir niteliklere sahip olduğu, üretim tarihinden itibaren uygun koşullarda spesifik özelliklerini muhafaza edebildiği süre.Raf ömürlü malzeme nedir?
Doğa sporu malzemelerini ele alacak olursak, raf ömrü, bir malzemenin üretim tarihinden itibaren, ihtiva ettiği malzemelerin ideal koşullarda spesifik özelliklerini muhafaza edebildiği süreyi temsil eder. Mağazadan paketinde almış olsanız, hiç kullanmamış olsanız bile, hemen her malzemenin bir raf ömrü vardır.
Raf ömrü nedir eczane?
İlacın üreticisi, Sağlık Bakanlığı’na raf ömrü için süre bildirimini bilimsel araştırmalara dayandırarak sunar. Bilimsel çalışma, ilacın farklı ısı ve basınca maruz kaldığı farklı ortamlarda yürütülür. Yapılan bilimsel araştırma 2 yıllık ise ve gereken verilere sahipse raf ömrü 2 yıl, 3 yıl ise 3 yıl olarak verilir.Raf ömrü nasıl uzatılır?
Gıdaların tazeliğini korumanın en iyi yolu onları serin, kuru bir yerde veya buzdolabında veya dondurucuda saklamaktır. Eğer gıdanın dondurulması veya soğutulması gerekmiyorsa, 15-20 derecede saklanabilir. Konserve, paketli veya donmuş-kurutulmuş gıdaları nemden, oksijenden ve güneş ışığından uzakta saklayın.
Toz zerdeçalın ortalama raf ömrü 3 yıldır. Toz zerdeçalın ağzı kapalı bir kavanoz veya kaba konarak doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Serin ve karanlık bir dolap, saklama yeri olarak idealdir. Buzdolabına kesinlikle konulmamalıdır.
Istifleme kuralları nelerdir?
İstife malzeme çıkarırken ve malzeme indirirken, çalışma alanında kimse bulunmamalıdır. İstif yüksekliği 3 metreyi aşmamalıdır. İş gereği aşması gereken durumlarda kontrollü istifleme yapılmalı, istiflerin kaymasına karşı önlem alınmalı, istiflerin ön kısmına koruyucu perde ya da şeritler çekilmelidir.