AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Radyoloji bolumunu kimler tercih edebilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Radyoloji bölümünü kimler tercih edebilir?​

Programın amacı, Hekim tarafından X- ışınlarının hastalığın tanısında kullanılması için yürütülen çalışmalarda ihtiyaç duyulan yardımcı eleman yetiştirmektedir. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan öğrenciler bu programı tercih edebilirler.

Radyoloji Teknikeri ne kadar maaş alıyor?​

Radyoloji Teknikeri ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Radyoloji Teknikeri | 4.250 | 4.780

Radyoloji Teknisyeni hangi bölümden alıyor?​

Radyoloji Teknisyeni hangi bölümden alıyor?
Radyoloji servisinde çalışmak için üniversitelerden gerekli eğitimleri alarak mezun olan kişiler, tıbbi görüntüleme teknikleri alanında çalışma hakkı kazanır.

Tıbbi görüntüleme teknikleri ile radyoloji aynı mı?​

Radyoloji alanında çalışma yapan yetkili kişilere verilen unvan “Tıbbi Görüntüleme Teknikeri”dir. İki yıllık önlisans bölümü olan “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” nden mezun olmak gerekir. Bu önlisans programı radyoloji olarak da bilinmektedir.

Radyoloji Uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Radyoloji Uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Radyoloji Uzmanı olabilmek için öncelikle 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitimi tamamlanmalıdır. Daha sonra TUS sınavına girerek, radyoloji alanında uzmanlaşmaya hak kazanmak gerekir. Uzmanlık eğitimini de başarıyla tamamlayanlar, Radyoloji Uzmanı olarak görev alabilir.

Radyoloji Teknikeri kaç yaşında emekli olur?​

Radyoloji Teknikeri kaç yaşında emekli olur?
Emekli Sandığı’ndan 55 yaş ve 25 yıl sigortalılıkla, SSK’dan ise 55 yaş, 25 yıl sigortalılık ve 5750 prim günüyle emekli olmak mümkün. Radyoloji uzmanları fiili hizmet süresi zammına tabi süreleri de bulunmaktadır.

Radyoloji teknikeri hangi puan türü?​

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü taban puanları, TYT’deki sayısal puan türünden hesaplanır.

Radyoloji teknisyeni olmak için ne yapmalıyım?​

Radyoloji teknisyeni olmak için ne yapmalıyım?
Radyoloji Teknikeri Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Radyoloji teknikeri olmak için, üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Radyoloji Teknikerliği önlisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır.

Radyoloji Uzmanı doktor mudur?​

Radyoloji Uzmanı doktor mudur?
Radyologlar, hastalıkların veya yaralanmaların teşhis ve tedavisi için tıbbi görüntüleri okuyan ve yorumlayabilen bir doktorlardır.

Tıbbi görüntüleme teknikeri kaç yıl çalışır?​

Normalde radyasyonlu alanlarda çalışan Radyoloji Teknikerleri için SGK çalışma kodu 90 Gün işler sınıfında yer almaktadır. ( 90 gün fiili hizmet ). Bu şu anlama gelmektedir. 2008 öncesinde 90 gün fiili hizmet her 4 yıla 1 yıl ilave şeklindeydi.

Radyolojide erken emeklilik kalktı mı?​

Radyolojide erken emeklilik kalktı mı?
SGK, yıpranma hakkından yararlanan meslek sayısını 45’e çıkardı. Artık röntgen teknisyeni, ağız-diş radyoloji uzmanı, cezaevinde çalışan memurlar, ihtiyat pilotları da bu haktan yararlanıp erken emekli olabilecek.
 
Radyoloji bölümüne kimlerin tercih edebileceğine dair bilgiler paylaşılmış. Programın amacı, sağlık meslek lisesi mezunu öğrencilere X-ışınlarıyla hastalıkların tanısında yardımcı elemanlık yapabilecekleri eğitimi sunmaktadır.

Radyoloji teknikerinin maaşlarına dair bilgiler de verilmiş. En düşük maaşın 4.250 TL, ortalama maaşın 4.780 TL olduğu belirtilmiş.

Radyoloji teknisyeni ise üniversitelerden gerekli eğitimleri alarak mezun olan kişilerin tıbbi görüntüleme teknikleri alanında çalışabileceği ifade edilmiş.

Bir forum üyesinin sorduğu "Tıbbi görüntüleme teknikleri ile radyoloji aynı mı?" sorusuna verilen cevapta, radyoloji alanında çalışan yetkililerin unvanının genellikle "Tıbbi Görüntüleme Teknikeri" olduğu ve bu alanın iki yıllık önlisans bölümü olan "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri"nden mezun olunması gerektiği belirtilmiş.

Radyoloji Uzmanı olabilmek için tıp fakültesi mezunu olunması ve ardından uzmanlık eğitimi alınması gerektiği vurgulanmış.

Radyoloji teknikerinin emeklilik yaşına ilişkin bilgi verilmiş. Emekli olmak için gerekli yaş ve sigortalılık süresi detayları paylaşılmış.

Radyoloji teknikerinin kabulünde kullanılan puan türünün TYT'deki sayısal puan türü olduğu ifade edilmiş.

Radyoloji Uzmanının bir doktor olduğu ve hastalıkların teşhis ve tedavisi için tıbbi görüntüleri okuyup yorumlayabilen bir uzman doktor olduğu belirtilmiş.

Son olarak, radyoloji alanında çalışanların erken emekliliğinden bahsedilmiş. SGK tarafından belirlenen yıpranma hakkından yararlanan meslekler arasında röntgen teknisyenleri de yer aldığı ve belirli şartları sağlayan meslek gruplarının erken emeklilik hakkından yararlanabileceği bilgisi paylaşılmış.
 
Geri
Üst