- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Radyoloji bölümü nasıl kazanılır?
Radyoloji Teknikeri olabilmek için ilk olarak üniversitelerin iki yıllık eğitim veren Radyoloji Teknikerliği bölümünü okumak gerekmektedir. Bu bölüm üniversitelerde 2 yıllık bir bölümdür. Bu bölümü okuyup mezun olan kişilere Radyoloji Teknikeri unvanı verilmektedir.Radyoloji Teknikeri iğne yapar mı?
Bu durumda, Radyoloji tekniker/teknisyenlerin görev ve yetkileri içerisinde bulunmayan İntravenöz enjeksiyon uygulamaları, ancak resmi yazıda da belirtildiği gibi ders müfredatında “Parenteral Uygulama” dersi alan Teknikerlerin, Hekim kontrolünde İV enjeksiyonu yapabileceği gerektiği, aksi durumda ilaç uygulamalarından …Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 4 yıllık var mı?
Radyoloji alanında çalışma yapan yetkili kişilere verilen unvan “Tıbbi Görüntüleme Teknikeri”dir. İki yıllık önlisans bölümü olan “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” nden mezun olmak gerekir. Bu önlisans programı radyoloji olarak da bilinmektedir.
Radyoloji okumak zararlı mı?
Bir Akciğer tomografisinde alınan radyasyon dozu yaklaşık 300 Akciğer filmine eşittir. Gereksiz yere tomografi çekilen hastalar(özellikle çocuklar) kanser riski ile karşı karşıya kalıyor. Radyoloji mesleği tıpkı maden ocağında çalışanlar gibi ağır ve tehlikeli meslekler sınıfındadır.Radyoterapi Teknikerleri radyoloji bölümünde çalışabilir mi?
Radyoterapi teknikerleri, kanser hastalığının tüm evrelerinde yani teşhis konulmasından tedavi sürecinin sonuna kadar, radyoloji uzmanları, sağlık fizikçileri, onkologlar ve radyasyon onkolojisi hekimleriyle beraber çalışırlar.Tıbbi görüntüleme Teknikleri kaç yılda emekli olur?
Emekli Sandığı’ndan 55 yaş ve 25 yıl sigortalılıkla, SSK’dan ise 55 yaş, 25 yıl sigortalılık ve 5750 prim günüyle emekli olmak mümkün. Radyoloji uzmanları fiili hizmet süresi zammına tabi süreleri de bulunmaktadır.
(Karar no : 729) 1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Radyoloji uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.
Ankete göre radyasyon ışınlarına maruz kalan radyoloji çalışanlarının yüzde 29’u kronik bir rahatsızlığa veya kansere yakalanıyor.