- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Radyo alıcı ve vericileri nasıl çalışır?
Radyo alıcı ve vericiden oluşur. Verici bir çeşit mesajı veya bilgiyi alarak (birisinin sesi, TV görüntüsü veya internet verisi) bunu bir sinüs dalgasına kodlar ve radyo dalgaları ile iletir. Alıcı radyo dalgasını alır ve aldığı sinüs dalgasındaki mesajı çözer.Radyo istasyonu kurmanın maliyeti ne kadar olur?
Bir radyo kanalı kurmak için gerekli teknik altyapının maliyeti 20-25 bin dolardan başlıyor. Aldığınız cihazlara göre bu rakam 500 bin dolara kadar çıkabiliyor. Stüdyo cihazları, ses ve anten sistemleri olmazsa olmaz. Bunların neredeyse tamamının da Türkiye’ye ithal olarak geldiğini belirtelim.
Radyo vericileri nasıl kurulmuştur?
Cumhuriyetin ilanından sonra 1925 yılında “Telsiz tesisi hakkında kanun” adıyla bir yasa çıkarılarak ülke genelinde bir telsiz şebekesi kurulmasına karar verildi. Bu amaçla açılan ihale sonucu bir Fransız şirketi telsiz şebekesini yani radyo vericisi kurma işlemini üstlendi.Radyolar neden Kulaklıksiz çalışmaz?
Radyo gibi cihazlar çalışmak, frekansları yakalayabilmek için tel antene ihtiyaç duyarlar. Kulaklık sokete takıldığında içindeki bakır teller anten görevi görürler. Bazı telefonlarda kulaklığı takmasan da çalışacak radyolar var ama frekans bulamadıklarından sadece haşırtı gelecektir.
Açık Radyo, 13 Kasım 1995 tarihinde İstanbul ili ve çevresine yayın yapmak amacıyla açılmış olan bölgesel, bağımsız ve kâr amacı gütmeyen radyo istasyonu. 2020 Eylül ayı itibarıyla İstanbul Frekansı FM 94.9 Mhz’den 95.0 MHz’e değiştirilmiştir.
Türkiye’de radyo yayınları ne zaman başlamıştır?
Türkiye’de ilk radyo yayın denemeleri 1921 yılında İstanbul’da başladı ve halka açık ilk radyo deneme yayını 19 Mart 1923 tarihinde Öğretmen Okulu’nun bodrumunda, davetliler ve basın huzurunda “Telsiz telefon tecrübeleri” adı altında gerçekleştirildi.
90 lar radyo frekansı nedir?
Radyo frekans teknolojisi nedir?Radyo frekans teknolojisi (RF), kablosuz iletişimde kullanılan elektromanyetik iletim şeklidir. Bu RF sistemlerinin havacılıkta amacı, uçuş yolu boyunca fırtınaları tespit etmek ve önlemektir.