AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Radye temel çeşitleri nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Radye temel kaç cm olmalı?
Radye temel kalınlığı yönetmeliklerde belirlenmiştir.kirişli olarak projelendirilen radye temellerde radye döşeme kalınlığı 20 cm den az olamaz.(Bina cinsi türü ağırlığı vb durumlara göre değişir.) Kirişsiz olarak imal edilecek radye döşemelerde minimum radye kalınlığı 30 cm olmalıdır.

Kaç çeşit temel vardır?
içerisinde kullanılabilir hacimler oluşturmak amacıyla yapılırlar. temeller, kazık temeller ve kesonlar olmak üzere üçe ayrılırlar.

Radye temel hangi zeminlerde kullanılır?
Binanın yapılacağı zeminin güvenli taşıma gücü yoksa bu temel kullanılır. Binanın yapılacağı temel ilgili binanın mimari yapısının yapılmasına izin vermiyorsa bu temel tercih edilir. Yükü fazla olan tüm yapılarda bu temel kullanılır. Yer altı sularının fazla olduğu yerlerde bu temel kullanılmaktadır.

Hangi radye jeneral temel çeşidi bodrum katın rahat kullanımı için uygundur?
Ancak ters kirişli radye temel uygulamasında kalıp kayıpları çok fazla olmaktadır.Bodrumdan yararlanılmak isteniyorsa, ters kirişli, ters mantar veya kirişsiz radye temel uygulamalarına gidilmesi uygundur.

Su basman betonu kaç cm olmalı?
Subasman kalınlığı ne olmalı? Subasman kalınlığı bulunduğunuz bölgenin yağış durumuna ve su yükselti riskine göre belirlenir. En yaygın kullanılan subasman yüksekliği 50-80 cm arasında olanlardır.

100 m2 radye temele kaç ton demir gider?
Bodrum yapılacaksa radyal temelde perde betonları ile beraber 12 ton demir kullanılabiliyor. Eğer bodrum yapılmayacaksa temelde 7 ton, ondan sonrası her kat için ortalama 3-4 ton civarında demir gidiyor.

Temel nedir çeşitleri nelerdir?
Beş farklı uygulama şekli vardır bunlar ; Kirişsiz Radye, Kirişli Radye, Ters Kirişli Radye, Ters Mantar Radye ve Düz Mantar Radye'dir.

Temel tipi nasıl seçilir?
Temelin büyüklüğü ve şekli Temel zemininin elastiklik katsayısının belirlenmesinde temel boyutları hesaba katılmalıdır. Genellikle kare ve dikdörtgen gibi basit geometrik şekiller tercih edilir. Ancak, yamuk, daire, altıgen gibi diğer şekiller üst yapının arsa sınırı nedeniyle seçilebilir.
 
Geri
Üst