- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Radyasyon Onkolojisi nasıl bir bölüm?
Radyasyon onkolojisi, iyonizan radyasyon kullanılarak yapılan tedavi işlemlerinin kanser hücreleri üzerindeki etkilerini araştıran tıbbi bilim dalıdır. Radyasyon onkolojisi kliniklerinde yapılan uygulamalar, radyocerrahi ve radyoterapi olmak üzere iki farklı grup altında incelenir.Simultane Integre Boost nedir?
Radyoterapide Simultane İntegre Boost Yöntemi Aynı zamanda farklı tedavi protokolleri için farklı dozlar verme işlemine simültane integre boost (SIB) denir. Bu yöntem sindirim sistemi tümörleri, kadınlarda üreme yollarının tümörleri ve baş – boyun tümörlerinde kullanılır.YART ne demek radyoterapi?
YART Yoğunluk Ayarlı Radyasyon Tedavisinin kısaltmasıdır. YART’da radyasyon yoğunluğu, geleneksel radyoterapi sırasında korunan bitişik normal dokuyu daha fazla korumak için değiştirilebilmektedir.
Radyasyon Onkolojisi hangi hastalıklara bakar?
Radyasyon Onkolojisi Hangi Hastalıklara Bakar?
Radyasyon onkoloji Doktoru ne iş yapar?
Radyasyon onkolojisi uzmanı: Vücudun hangi bölgesine, ne kadar radyoterapi uygulanacağına karar veren, doktordur. Tedavi boyunca hastanın takibi, tümördeki değişikliklere bağlı olarak gerekli tedavi değişimi, hastanın yaşadığı yan etkilerin değerlendirilmesi ve tedavisinden sorumludur.Tomoterapi istanbulda hangi hastanede var?
Birçok kanser hastasına umut olan cihazın şimdiye kadar Türkiye’de sadece İstanbul’da özel bir hastanede kullanıldığını belirten Doğan, ikinci cihazın üniversite ve Bakanlık hastaneleri içinde ilk kez Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye başladığını bildirdi.Boost tedavisi nedir?
Meme koruyucu cerrahi sonrası tüm hastalarda standart olarak meme ışınlaması önerilmektedir. Tüm memeye 25 günde toplam 50 Gy radyoterapi uygulandıktan sonra sadece tümör yatağına, daha sınırlı bir alandan 5 gün daha radyoterapi verilir. Bu işleme boost (ek doz) denir.
Brakiterapi kimlere yapılır?
Boşluklara uygulanan (İntrakaviter) Brakiterapi: Kanser tedavisi için kullanılan radyoaktif kaynak, tümörün komşuluğundaki anatomik boşluklara yerleştirilir. En sık kadın kanserleri (rahim, rahim ağzı, vajen) ve akciğer kanserinde kullanılır.