- Konu Yazar
- #1
Radikanın diğer adı nedir?
Anadolu’da acıgıcı, “acıgünek”, “güneyik”, “çıtlık”, “cırtlık” ve “arslandişi” olarak bilinse de en yaygın olarak kullanılan adı “radika”dır.Acı güneyik otunun faydaları nelerdir?
A ve C vitaminini de içerisinde barındıran acı güneyik bitkisinin faydaları şu şekilde: -Besleyici değeri yüksek bir sebze olan güneyik vücuda güç ve zindelik verir. -Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. -İdrar söktürür ve safra salgılarını arttırır.Rakula nasıl yenir?
Rakula nasıl yenir?Salatalarda, balık yemeklerinde kullanılır. Ayrıca salataların süsleme ve dekor işlemlerinde kullanılır. Vitamin ve mineral açısından zengin olması nedeniyle çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
Radika ile ne yapılır?
Radika ile ne yapılır?Özellikle çocuklar için yapılan birçok değişik çorba çeşidi adına, vitamin kaynaklı olması için radika otu eklenir. Aynı zamanda haşlamak ve kavurmak ile beraber, yoğurt içine koymak suretiyle de tüketmek mümkün.
Güneyik otu nasıl yenir?
Güneyik Salatası, Radika veya Karahindiba olarak bilinen otu kaynatıp, zeytinyağı, limon, sarımsak ve isteğe bağlı olarak zerdeçal, domates, pul biber ekleyerek servis ediyoruz. Türkçe Güneyik, Acıgünek vb.olarak adlandırılan bu ot, Arapça’da hindiba, Yunanca ve İtalyanca’da Radika olarak bilinmektedir.Acıgünek otu nedir?
Karahindiba, belki bu ismi ilk defa duymuş olabilirsiniz. Adında kara yazsa da çiçeklerinin rengi sarı olan ve bitki rengi de yeşil olan bitki türüdür. Karahindibanın diğer ismi acıgünek ve güneyik olarak da bilinir. Karahindiba benzerlik yönünden papatyayı anımsatmaktadır.Cibes nasıl pişirilir?
Cibes nasıl pişirilir?Cibes Salatası (Ege Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Cibesleri bol suda yıkayalım. Mümkünse sirkeli suda bekletelim.
- Daha sonra bol su ile 15-20 dk arası haşlayalım.
- Haşladıktan sonra güzelce süzüp, arzuya göre yağ ve limon ekleyerek servis edin.
- Tadına bakıp, arzuya göre tekrar tuz ilave edebilirsiniz.
Karahindiba ile Radika aynı mı?
Karahindiba ile Radika aynı mı?Halk arasında karahindiba, hindiba, acıgıcı, acıgünek, güneyik, çıtlık, cırtlık, arslandişi olarak anılsada genel olarak “Radika” adıyla bilinir. Özellikle Ege bölgesinde yapraklarından salata yapılır. Kökü isteğe bağlı olarak salataya katılabilir veya kurutulup öğütülerek kahve yapımında kullanılabilir.