AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

R programi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

R programı ne ise yarar?​

R, istatistiksel hesaplama ve grafikler için yazılım ortamı olup aynı zamanda programlama dilidir. R Foundation tarafından desteklenen ve GNU Tasarısının parçası olan bir özgür yazılımdır.
R programı ücretli mi?
R ücretsizdir: Açık kaynak kodlu bir proje olarak, R’yi ücret ödemeden kullanabilir, erişebilir, inceleyebilir ve istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. R bir programlama dilidir. R içerisinde analizler fonksiyon ve komutlar yardımıyla yapılır ve diğer programlama dillerine göre öğrenmesi kolay bir dildir.
R kullanmak ne demek?
R programlama dili kısaca; istatistiksel hesaplama, veri analizi ve bilimsel araştırmalarda verileri temizlemek, analiz etmek, görselleştirmek ve anlamlı hale getirmek için istatistikçiler, veri bilimcileri,veri analistleri,araştırmacılar ve pazarlamacılar tarafından yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir.

R nasıl yüklenir?​

R’ın internet sitesinden işletim sisteminize uygun programı indirip kurabilirsiniz. Linux, Mac OS ve Windows işletim sistemleri için sürümleri mevcuttur. Windows işletim sistemi için “Download R for Windows” seçeneğini seçeriz. Aşağıdaki linkten indirme yapılabilecek internet sitesine gidebilirsiniz.
R dili kolay mı?
R ise aynı görevi gerçekleştirmek için yüzlerce pakete sahiptir. R karmaşık matematiksel hesaplamaları ve istatistiksel testleri kullanmayı kolaylaştırır. Python ise sıfırdan yeni bir şey inşa etmek, uygulama geliştirmek için kullanılır. R ile başlamak kolaydır çünkü daha basit kütüphanelere ve plot’lara sahiptir.
Python programlama dili zor mu?
Diğer programlama dilleri ile kıyaslandığında daha az kod ve satır ile daha çok işin yapılmasını sağlar. Öğrenilmesinin kolay olması Python dilinin avantajları arasına girmesini sağlar. Sade kod yapısına sahip bir programlama dili olduğu için öğrenilmesi kolaydır.

Geri