Qashqai anlami ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Qashqai anlamı ne demek?​

Geçtiğimiz hafta Paris’te Nissan’ın CEO’su Carlos Ghosn’un da katıldığı bir toplantı ile yüzünü gösteren Qashqai, adını İran’ın Güney Batı’sında bulunan Zagros dağlarında yaşayan Kash-Kai göçebelerinden alıyor.

Nissan Renault mu?​

bugüne dek üretim ve satış alanında yaptığı ortaklığı, şirket evliliğine doğru götürme kararı aldı. Renault mevcut durumda Nissan’ın yüzde 43’ünü elinde bulundururken, Japon otomobil üreticisi ise Fransız şirketinde yüzde 15 paya sahip durumda. Birleşme haberinin ardından Renault’un hisseleri yüzde 8,3 yükseldi.
Honda markası, Japonya’ya ait, Asya, Amerika ve Avrupa kıtasında üretiliyor. Hummer markası, Amerika’ya ait, üretimi yok. Hyundai markası, Güney Kore’ye ait, Asya, Amerika ve Avrupa kıtasında üretiliyor.
Mercedes arabasının ismi nereden geliyor?
Avusturyalı tüccar Emil Jelinec, 1897 yılında yarış kazandığı araca kızının adı olan Mercedes’i koydu ve bunun şerefine şirketin kurucuları Gottlieb Daimler ve Karl Benz ürettikleri araçlara Mercedes adını vermeye devam ettiler.
Qashqai J11 ne demek?
Nissan > Qashqai > J11 (2014-2017) > 1.5 dCi İnceleme Japon araba üreticisi Nissan tarafından SUV sınıfında Nissan Mistral’in yerini alması için üretilen Qashqai başarılı bir model olarak dikkat çekiyor. Modele verilen Qashqai ismi İran’ın güneybatı dağlık kesiminde yaşayan Qashqai halkından gelmektedir.

Qashqai hangi ülkede üretiliyor?​

Nissan Hangi Ülkenin Markasıdır? Nissan Jidōsha Kabushiki Gaisha ya da kısaltılmış hali ile Nissan markası çok uluslu olan Japonya merkezli bir otomotiv şirketidir.

Nissan kimle birleşti?​

Bloomberg’in haberine göre Fransız otomobil şirketi Renault SA ile Japon Nissan Motor Co. bugüne dek üretim ve satış alanında yaptığı ortaklığı, şirket evliliğine doğru götürme kararı aldı.
Renault-Nissan Ortaklığı, resmi olarak bünyesine Mitsubishi’yi de katmış durumda. Değeri 2.3 milyar dolar (yaklaşık ) olan anlaşma sonucunda Nissan, Japon rakibinin hisselerinin %34’ünü satın aldı. Renault ve Nissan’da yönetim kurulu patronu olan Carlos Ghosn, Mitsubishi yönetim kurulunda da aynı görevi üstlenecek.

Geri