- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Python miras nedir?
Türkçe karşılığı üst olan bu fonksiyon içinde bulunduğu sınıfın üst bir sınıftan miras alındığını ve oradaki özellikleri kullanabilmenizi sağlıyor.Python Superclass nedir?
Taban sınıf denen şey, birkaç farklı sınıfta ortak olan nitelik ve metotları barındıran bir sınıf türüdür. İngilizcede base class olarak adlandırılan taban sınıflar, ayrıca üst sınıf (super class) veya ebeveyn sınıf (parent class) olarak da adlandırılır.
Python kalıtım nedir?
Python programlama dersinde kalıtım kullanarak bir üst sınıfın tüm değişken ve methodlarını kendi sınıfınız içinde kullanabiliriz. Kalıtımda; Ebeveyn sınıf; değişkenlerini ve fonksiyonlarını kalıtım ile kullandırır. Çocuk sınıf; ebeveyn sınıftan kalıtım ile değişken ve methodaları alarak kullanabilir.
Nesne tabanlı programlama miras alma nedir?
Nesne Yönelimli Programlama (Object Oriented Programming) dillerindeki ana prensiplerinden biri Miras(Inheritance) kavramıdır. Bir sınıfın özelliklerinin ve metotlarının başka sınıflara aktarılarak işlevinin artırılmasını sağlar.Python Super ne işe yarar?
super() metodu. a. Üst-sınıfa ait nesne yaratma: Bir alt-sınıf, super() metodunu kullanarak, üst sınıfının bir nesnesini yaratabilir ve onun değişkenlerine değer atayabilir. AltKutu sınıfında ust-kutuya ait anlık değişkenleri kullanarak nesne yarattık.
Python da self ne demek?
self Anahtar belirli bir sınıfın bir örneği (nesne) temsil etmek için kullanılır. Bu durumda, iki Cat nesne cat1 ve cat2 kendi name ve age niteliklerine sahiptir. Kendi kendine argüman olmasaydı, aynı sınıf bu iki nesne için bilgileri tutamazdı.
Programlamada çok biçimlilik nedir?
Nesne yönelimli programlama dillerinde çok biçimlilik özelliği ise aynı temel sınıftan türetilmiş olan sınıflarda paylaşılan, başka bir ifadeyle aşırı yüklenen aynı metodun bu sınıflarda farklı şekillerde uyarlanabilmesidir.Programlamada kalıtım ne demek?
Nesne Yönelimli Programlama dillerinde kalıtım olgusu, bir sınıfta (class) tanımlanmış değişkenlerin ve/veya metotların (fonksiyon, procedure) yeniden tanımlanmasına gerek olmaksızın yeni bir sınıfa taşınabilmesidir. Bunun için yapılan iş, bir sınıftan bir alt-sınıf (subclass) türetmektir.
Child Class Nedir?
Child (Base) Class Tanımlama Temel sınıftaki özelliklere sahip olacak ancak ekstra üzerine özellik yada yetenek ekleyecek olduğumuz sınıflar child yani base class olarak tanımlanır.
Miras alma nedir?
Inheritance (miras alma, kalıtım), bir nesnenin özelliklerinin farklı nesneler tarafından da kullanılabilmesine olanak sağlayan OOP özelliğidir. Yazılan bir sınıf bir başka sınıf tarafından miras alınabilir. Bu işlem yapıldığı zaman temel alınan sınıfın tüm özellikleri yeni sınıfa aktarılır.Encapsulation neden yapılır?
Oluşturulan bir sınıf (class) içerisinde kullanıcının işlemlerini daha kolay gerçekleştirebilmesi için bazı işlemler birleştirilerek tek bir işlem gibi gösterilir. Bu birleştirme işlemine kapsülleme denir. Erişim belirteçleri (access modifier) sayesinde kapsülleme çok daha kolay yapılmaktadır.
Init metodu nedir?
__init__ , OOP ile programlamada bir class’ın yapıcı (constructor) metodur. Eğer bir class’tan nesne türetecek isek __init__ ,class’ın ilk metodu olmak zorundadır. Class içinden türetilen nesnelere ait özellikler bu metot ile nesnelere atanır.
Python metot ne demek?
1- Metotların kullanım amacı kodların tekrar kullanılmasıdır. 2- Metotlar sınıf içinde tanımlanırlar. 3- Metorlar sınıf içinde tanımlanmış örneklemler (nesneler) üzerinden çağrılır. 4- Metotlar parametre alabilirler.Init neden kullanılır?