PVC isi yalitimi saglar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

PVC ısı yalıtımı sağlar mı?​

Binalardaki ısı kaybının % 28’i pencerelerde oluşmaktadır. Bu da, tasarruf sağlanacak en önemli alan olarak konutları ve konutlarda kullanılan yalıtım elemanı olarak pvc pencere sistemlerini öne çıkarmaktadır. PVC Pencere ve Kapı sistemlerinin bu anlamda sağladığı en büyük avantaj yalıtımdır.

PVC neden yanmaz?​

PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıması nedeniyle doğal olarak zor tutuşmaktadır, yani alev alma sıcaklığı yüksektir. Yanma, ısı kaynağı kaldırılınca hemen durmaktadır. Bu özellik PVC’yi pencere, kapı, kaplama vb. uygulamaları için özellikle uygun yapmaktadır.
PVC geomembran nedir?
PVC Geomembran; sentetik hammaddelerden oluşan ve sıvı ve ısı yalıtımı sağlamak amaçlı kullanılan koruyucu tabakalardır. PVC Poli-Vinil-Clorur kelimesinin kısaltılmasından oluşturulmuş bir semboldür. Petrol ile tuzdan petrokimya tesislerinde üretilen polimer türüdür.

PVC yanınca ne çıkar?​

PVC yandığında karbonmonoksit,dioksin ve furan ortaya çıkar.Odun,kâğıt ve diğer bir çok malzemede yandığında bu gazlar ortaya çıkmaktadır. Yani insan metabolizmasında aynı etkiyi bırakırlar ancak PVC zor yanan bir malzeme olduğu için etkisi diğer ürünlere nazaran çok çok azdır.

PVC dayanıklı mı?​

Polivinilklorür (PVC) :Polietilenden sonra en çok kullanılan plastik türü olup oldukça ucuzdur. Mukavemeti yüksek, kimyasal etkilere ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
Geomembran ne işe yarar?
Bundanda anlaşılacağı gibi geomembran veya jeomembran; toprak, beton, kaya, zemin ve yüzeylerde ayırıcı ve geçirimsizlik özelliği ile yalıtım amaçlı kullanılan sentetik yalıtım örtülerine verilen genel bir isimdir.
Membran kapı üretimi, silikon zar ile MDF malzemenin her yüzeyine eşit şekilde silikonlanıp ısı ve yüksek basınç uygulanarak gerçekleştirilen bir üründür. Membran kapılarda malzemenin bir yüzeyi haricindeki tüm yüzeyler PVC ile kaplanmaktadır. Bu nedenle 3 Boyutlu kaplama olarak ta anılmaktadır.
Silikon veya bant ile pencerenizden soğuk hava geliyor ise kapatabilirsiniz. Bunun için soğuk önleyici bantlar bulunmaktadır. Ya da şeffaf silikon çekebilirsiniz. Bu durum pencerede gelen soğuğu kısa bir süre içerisinde kesecektir.

Geri