AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Puskurtme su izolasyon nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Püskürtme su izolasyon nasıl yapılır?​

Polyurea su yalıtımında rakipsiz bir uygulamadır. Saf polyurea sistemler sıvı olarak püskürtülüyor ve püskürtülen zeminde 8 saniyede kuruyor ve üzerinde yürünebiliyor. Kiremitlerin üzerine önce sprey poliüretan köpük 3 cm kalınlığında püskürtülerek uygulanır.

Kristalize su yalıtımı nedir?​

Kristalize su yalıtımı nedir?
Kristalize Su Yalıtımı Harcı (2K) Betonun yapısındaki kimyasallar ile tepkimeye girerek çözülmeyen kristaller üretir, bu sayede hem negatif hem de pozitif taraftan su izolasyonu sağlar. Bodrumların içten yalıtımında ve su deposu-yüzme havuzu yalıtımında yıllardır başarı ile kullanılmaktadır.

Polyurea ne kadar?​

300-600 m2 arası tamamlanmış polyurea kaplama fiyatı: 20,00 EURO+KDV. 600-1200 m2 arası tamamlanmış polyurea kaplama fiyatı: 18,00 EURO+KDV. 1200-3500 m2 arası tamamlanmış polyurea kaplama fiyatı: 16,00 EURO+KDV. 3500-5000 m2 arası tamamlanmış polyurea kaplama fiyatı: 14,00 EURO+KDV.

Teras çatı su yalıtımı nasıl yapılır?​

Teras çatı su yalıtımı nasıl yapılır?
Teras Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?
- Yüzeyin etüdü yapılmalı ve hazırlığı önceden bitirilmelidir.
- Terastaki mevcut kaplamaların türü belirlenmeli ve sağlamlığı incelenmelidir.
- Önceki kaplamaya göre uygun yalıtım ürünü seçilmeli ve hazırlanmalıdır.
- Seramik üzerine derz dolgu yapılarak su yalıtımı uygulaması yapılmalıdır.
Negatif yalıtım ne demek?​
Suyun geldiği yönün tersinden yapılan yalıtıma negatif yalıtım denmektedir. Temel perde duvarlarının içleri, havuz ve su depolarının dış yüzeylerinden yapılan yalıtımlar negatif taraf uygulamalarına örnektir.

Kristalize toz nedir?​

Kristalize toz nedir?
Tanımı CRYSTAL PW 25, beton içerisindeki nem ile reaksiyonu sonucu, betonun içerisindeki kılcal çatlak ve gözenekler içinde çözünmeyen kristal yapı oluşturarak betonu su geçirimsiz kılan su yalıtım malzemesidir.

Izotüp nasıl kullanılır?​

Merhaba, şimdi sizlere İzotüp’ün uygulanmasıyla ilgili detaylardan bahsedeceğiz; İlk yapmamız gereken vanaları açmak. Sonrasında tabancanın başlığını takıyoruz ve borularda kalan hava basıncını dengeleyebilmek için birkaç saniye basılı tutuyoruz. Artık uygulamaya geçebiliriz.

Teras su almaması için ne yapılmalı?​

Teras su almaması için ne yapılmalı?

Çatı altı izolasyon nasıl yapılır?​

Isı Yalıtımı Uygulama Şekli Polüretan köpük çatı altlarına ve de zeminlerine mobil izolasyon aracıyle uygulanmaktadır. İzolasyon aracı özel bir basınç makinesi ve yüksek basınç ile hortum sayesinde püskürterek yüzeye, çatıya, çatı arasına hortum tabancası ile püskürterek uygulanır.

Püskürtme su izolasyonu, su sızıntılarını önlemek için kullanılan bir yöntemdir ve genellikle farklı malzemelerle gerçekleştirilebilir. Örneğin, polyurea su yalıtımı, çok etkili bir uygulama yöntemidir. Saf polyurea sistemleri sıvı olarak püskürtülür ve çok hızlı bir şekilde kurur, böylece yüzeye hızlıca uygulanabilir. Bu sistem genellikle kiremitlerin üzerine önce sprey poliüretan köpük uygulandıktan sonra püskürtülerek kullanılır.

Kristalize su yalıtımı ise betonun yapısındaki kimyasallarla etkileşime girerek su izolasyonu sağlayan bir yöntemdir. Kristalize su yalıtım harcı, beton içindeki kimyasallarla reaksiyona girerek çözünmeyen kristaller oluşturur ve su izolasyonunu sağlar. Bu yöntem genellikle bodrumların iç yüzeylerinde ve su depoları ile yüzme havuzlarının yalıtımında tercih edilmektedir.

Polyurea kaplama fiyatları genellikle uygulanacak alanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. 300-600 m2 arası bir alan için fiyatlar genellikle 20,00 EURO+KDV civarındadır.

Teras çatı su yalıtımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Öncelikle yüzeyin etüdü yapılmalı ve hazırlığı tamamlanmalıdır. Mevcut kaplamalar incelenmeli ve uygun yalıtım ürünü seçilerek uygulama yapılmalıdır. Seramik üzerine derz dolgusu yapılarak su yalıtımı sağlanmalıdır.

Negatif yalıtım terimi, suyun geldiği yönden yapılan yalıtım işlemini ifade eder. Temel perde duvarlarının iç yüzeyleri, havuz ve su depolarının dış yüzeylerinden yapılan yalıtımlar tipik negatif yalıtım örnekleridir.

Kristalize toz, beton içindeki nemle reaksiyona girerek su yalıtımı sağlayan bir malzemedir. Beton içinde kılcal çatlaklarda kristal yapı oluşturarak betonun su geçirimsiz hale gelmesini sağlar.

Çatı altı izolasyonu genellikle poliüretan köpük ile yapılır. Poliüretan köpük, özel bir basınç makinesiyle püskürtülerek yüzeye uygulanır ve çatı altlarında ve zeminlerde ısı yalıtımı sağlar.

Geri