AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Purpura ne zaman gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Purpura ne zaman geçer?​

Bir çok çocukta hastalık son derece hafif geçer . Bir kaç hafta ya da ayda sürer ve bir daha tekrar etmez. Çoğu zaman tedaviye bile gerek kalmayabilir. Platelet sayısı 8-12 ayda normale döner.

Purpurik döküntü nedir?​

Ciltten kabarık mor renkte basmakla solmayan purpura olarak adlandırılan cilt altında kırmızı kanama odakları şeklindedir. Başlangıçta döküntüler kırmızı iken giderek mor bir renk alır. Purpura özellikle sıklıkla bacaklar ve kalçada olmakla birlikte daha az sıklıkla kollar ve nadiren de gövdede çıkabilir.
Purpura: Deri altında gözlenen iğne ucu büyüklüğünden büyük kanamalara purpura adı verilir. Damar içerisindeki bulunan kırmızı kan hücrelerinin deri altı dokulara çıkması sonucu ortaya çıkar.
Purpura ne iyi gelir?
Çoğu HSP hastası herhangi bir ilaca ihtiyaç duymadan iyileşir. Tedavi genellikle, eklem şikayetleri belirgin olduğunda, parasetamol ya da ibuprofen ve naproksen gibi basit analjeziklerin (ağrı kesici) kullanılmasıyla yapılan destekleyici bir tedavidir.
İTP tedavisi ne kadar sürer?
kortikosteroid, bağışıklık sisteminin aktivitesini azaltarak trombosit sayısının artmasına yardımcı olmaktadır. Trombosit sayısı beklenen seviyeye döndüğünde, ilaç doz düşürülerek yavaş yavaş kesilmektedir. Genel olarak, bu şekilde tedavi yaklaşık iki ile altı hafta sürmektedir.

Vaskülit basmakla solar mı?​

ürtikerde vazodilatsyona bağlı kan birikmesinden dolayı ürtiker döküntüsü basmakla solar. farklı bir örnek olarak vaskülitlerde kan damar içinde olmasına rağmen basmakla solmaz. pratikte bunu en güzel uygulayacağınız hastalık çocukluk çağı vasküliti olan hsp’dir.

Alerjik purpura neden olur?​

Ne var ki HSP, ilaç alımı, böcek ısırığı, soğuğa maruz kalma, kimyasal toksinler ve bazı besin allerjenlerinin alınmasından sonra da ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenlerden dolayı, önceleri HSP’nin bütün bu ajanlara karşı bir allerjik reaksiyon olduğu düşünülerek ‘allerjik purpura’ terimi kullanılmaktaydı.
Bağışıklık ya da idiopatik trombositopenik purpura olarak da bilinen immün trombositopeni, kanda düşük miktarda trombosit ile karakterize nadir görülen bir kanama bozukluğudur. Kanın pıhtılaşması için trombositler gereklidir.
 
Geri
Üst