Püreli Mantar Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Püreli Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo mantar
Arpacık soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Püresi için;
4 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

Püreli Mantar Sote Tanımı Yapılışı

Tavamıza zeytinyağını koyuyoruz ,üzerine arpacık soğanları ek edip biraz kavuruyoruz .
Daha sonra mantarları ek ediyoruz, yüksek ateşte suyunu salıp çekince yeşil ve kapya biberi ek ediyoruz kavuruyoruz .
Daha sonra baharatlarını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve domatesi ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz
Püresi içi; patatesleri soyup 2 – 3 iri kesimlere kesip tuzlu suda haşlıyoruz süzüp çabucak sıcakken içerisine tereyağı ve sütü azar azar ek edin, zira kullanılan patatese nazaran süt ölçüsü değişebilir .
Tuz ve karabiberini ek edip güzelce ezin.
Servis tabağına evvel püremizi koyuyoruz ,üzerine mantar soteden koyuyoruz .
Ben püre ve bulgur pilavı tercih ettim siz damak tadınıza nazaran tercih yapabilirsiniz afiyet olsun.
 
Geri
Üst