AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Püre Yatağında Güveçte Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Püre Yatağında Güveçte Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:
500 gr orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağına yakın galeta unu
4-5 kol ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
Pulbiber, karabiber, kimyon
2-3 yemek kaşığı su
Püresi için :
4-5 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) muskat rendesi
Sosu için:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı domates sosu
1 çay bardağı sıcak su
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Köfteleri kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar

Püre Yatağında Güveçte Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftesi için soğan ve sarımsağı rendeleyerek kıymaya ek edelim, öbür gereçlerle birlikte bir kaba koyarak uygunca yoğuralım üzerini kapatıp biraz dinlendirelim.
Patatesleri soyup iri doğrayarak tencereye koyalım 1 çay kaşığı tuz ve su koyarak haşlamaya bırakalım.
Bu ortada cevizden küçük misketten büyük köftelerimizi elimizi ıslatarak yuvarlayalım ve az yağda kızartıp kenara alalım.
Haşlanan patatesin suyunu süzüp, süt, tereyağ, kaşar peynir, kalan tuzu, karabiber ve muskat rendesi ek ederek püre haline getirelim.
Sosu için tavaya yağları, salçayı koyup karıştıralım domates sosu, sıcak su, yarım çay kaşığı tuz koyup bir taşım kaynatalım.
Arzu eden tepsiye, borcama yapabilir ben çömlekte yaptım.
Çömleklerimizin içini tereyağla yağladıktan sonra sırasıyla püreyi, çok az rendelenmiş kaşar, köfteler, 2 yemek kaşığı sos ve tekrar kaşar koyarak üzerine hamur pişirme kağıdı koyalım.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 15 dakika pişirelim. (son 5 dakikasında fırın kağıdını çekelim. ).
Yemeğimiz nefis oldu sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Not : Galeta unu yerine ben bayatlayan ekmeklerimi kurutup rondodan geçirip makarna süzgecinden geçirerek bütün köftelerimde ve şinitsel de kullanıyorum.

Domates sosumu yazdan hazırlıyorum mis üzere domates kokuyor.

Yemeğimde hazır rendelenmiş mozerella peyniri kullandım.

Püre Yatağında Güveçte Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst