- Konu Yazar
- #1
Püre nasıl yapılır?
Patates Püresi Nasıl Yapılır?- Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
- Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Patates püresini önceden yapılır mı?
Patates püresini önceden yapılır mı?Patates püresini saklamak için püreyi öncelikle soğutmak gerekir. Soğumadan saklama kabına giren patates püresi kısa zamanda bozulur. Hazırlandığı tencere içerisinde birkaç saat bekleyerek oda sıcaklığına ulaşması sağlanır. Pürenin uzun süre dayanması için süt ve limon suyunu biraz daha az kullanmak gerekir.
Patates püresi neden sakız gibi olur?
Patates püresinin krema gibi kıvamlı olması için öncelikle doğru patatesi seçmelisiniz. Çünkü taze patatesin nişasta seviyesi düşüktür. Bu yüzden kolay parçalanmaz ve püreye kattığınız süt ürünlerini çok fazla emmez. Bu da pürenin dokusunun yapışkanlaşmasına neden olur.Patates püresi pişirilir mi?
Patates püresi pişirilir mi?Patates püresi kaç dakikada pişer? Yaklaşık olarak 20-30 dakikada patates pürenizi hazırlayabilirsiniz.
Haşlandıktan sonra patatesler ezilir ve içine patatesler sıcakken tereyağı veya margarin eklenerek iyice karıştırılır. Sosu ve yoğurdu hazırlanır. Patatesler bir küçük boy borcama dökülerek iyice sıkıştırılır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da sosu dökülerek servis yapılır.
Patates püresine ne katılır?
Patates püresine ne katılır?Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.
- Yumuşayan patatesler süzülür.
- Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.
- Süt, tuz ve karabiber eklenir.
- İyice püre haline gelene kadar ezilir.
Patates püresine süt yerine ne konur?
Patates püresi yaparken süt yerine süt kreması da eklenebilir.Patates püresi nasıl yapılır yoğurtlu?
Patates püresi nasıl yapılır yoğurtlu?İlk olarak patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Patatesleri rendeledikten sonra üzerine süt ekleyin ve yumuşatın. Üzerine maydanoz ekleyin ve karıştırın. Mayonez, yoğurt ve sarımsak karışımını bir tabağa eklediğiniz patates püresinin üzerine ekleyin.