AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Puntalama ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Puntalama ne demek?​

Mekanik tekstüre tekniklerinden olan puntalama işlemi; daha önce termomekanik tekstüre yöntemleri ile tekstüre olmuş veya olmamış filament ipliğe basınçlı hava ile karmaşıklık vererek filamentlerin birbirlerine tutunmalarını sağlar.

Puntalama neden yapılır?​

| Punta Kaynak Nasıl Yapılır? Punta, diğer kaynak türlerinden farklı olarak; ekstra bir malzeme gerektirmeden, 2 metalin, eriyerek birbirine kaynamasını sağlayan bir kaynak aracıdır. Metallerin ısıtılarak eritilmesi sonucu metaller birleşir ve puntalama işlemi tamamlanır.
Punta kaynağı yapmak nedir?
Punta kaynağı (direnç punta kaynağı olarak da bilinir) bir direnç kaynağı işlemidir. Bu kaynak işlemi, temel olarak iki veya daha fazla metal levhayı bir elektrik akımından kaynak alanına basınç ve ısı uygulayarak birbirine kaynaklamak için kullanılır. Bakır alaşımlı elektrotları sac yüzeylere temas ettirerek çalışır.
Puntalama tekniği nedir?
Punta kaynak iki metali dolgu malzemesi gerektirmeden birbirine bağlanmasını sağlar. Bu OHM KANUNU’na dayalı bir süreçtir. Yani V (voltaj) = I (akım) x R (direnç) veya I (akım) = V (voltaj) R (direnç) şeklindedir.

Puntalama nedir Torna?​

Takım tezgahlarında parçanın düz bir eksen etrafından dönmesi ve işleme sırasında salgı yapmasını önlemek amacıyla merkezleme yapmaya yarayan özel alaşımdan yapılmış ekipmana punta denir.

Puntolamak nedir?​

geçişli f. (< punta+la-mak) Torna, planya, freze vb. tezgâhlarda işlenecek parçaları verilecek şekle göre küçük delikler açarak işâretlemek.
Dikiş kaynağı nedir?
Dikiş kaynağın çalışma mantığı dönen bakır diskler arasında iki metalin döndürülerek sürekli veya kesik kesik kaynak yapabilmesidir. Nokta kaynakta olduğu gibi bakır diskler kaynatılacak malzemelerin üzerine baskı yapar ve redüktör yardımıyla döndürülen disklere uygulanan akım sayesinde kaynak yapar.
Elektrikli makara kaynağı nedir?
Elektrikli Makara Kaynağı Sac plaka konstrüksiyonu, gemi ve uçak yapımı, aparat ve alet imalatı. Özellikle ince kalınlıktaki saclarda kullanılan, ekonomik kaynak yöntemlerindendir.

Kaynakta puntalama tekniği nedir?​

Punta kaynağı, (İng: Spot welding) öncelikle iki veya daha fazla metal levhayı birbirine kaynaklamak için kullanılan bir direnç kaynağı işlemidir. Nokta kaynak bölgesine basınç ve elektrik akımı uygulanarak elde edilir. Metalin elektrik akımına karşı iç direnci sonucu ısı açığa çıkar.

Boru Puntası nedir?​

ÖZELLİKLER. * Puntanın uç kısmı çeşitli büyüklükteki boru gibi işparçalarını merkezlemek için sökülebilir şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle çeşitli büyüklükteki uç kısımları ile farklı büyüklükteki işparçalarını kolayca merkezleyebilirsiniz. Uç kısmın değişimi yapılabilir.
Delik puntalama nedir?
Bir dönme hareketinde sabit nokta ve merkezleme görevi yapan makine elemanı. Puntanın uç kısmı koni şeklindedir. Merkezine punta deliği açılmış döndürülecek malzemeye konik punta ucunun girip tutmasıyla döndürülerek işlenecek malzemenin sabit bir şekilde dönmesi sağlanır.
Projeksiyon kaynağı nedir?
Robotik kaynak, otomotiv endüstrisi gibi yüksek üretim uygulamalarında direnç nokta kaynağı ve ark kaynağı için yaygın olarak kullanılır. Robotik kaynak, özellikle büyük veya zorlu kaynaklar için hızı, çıktıyı ve doğruluğu en üst düzeye çıkarır.

Puntalama nedir neden yapılır?​

Punta, diğer kaynak türlerinden farklı olarak; ekstra bir malzeme gerektirmeden, 2 metalin, eriyerek birbirine kaynamasını sağlayan bir kaynak aracıdır. Metallerin ısıtılarak eritilmesi sonucu metaller birleşir ve puntalama işlemi tamamlanır.

Direnç nokta kaynağı nerelerde kullanılır?​

Direnç alın kaynağı yöntemi genellikle boruların, yuvarlak kesitli malzemelerin, kare kesitli malzemelerin ve düz sacların birleştirilmesinde kullanılır. Bu kaynak yöntemi ile çelik ve alaşımlarının kaynağı başarılı olmaktadır.
Punta kaynak nerelerde kullanılır?
Punta kaynağı, en eski kaynak prosedürleri arasındadır. Çok çeşitli işletmelerde kullanılır, ancak özellikle çelik sac otomobil gövdelerinin kaynaklanması için kullanılır. Metal işleme endüstrisi için kaynak en önemli üretim aşamalarından biridir.
Direnç kaynağının esası nedir?
Direnç kaynağı, metallerin üzerinden geçen akıma karşı gösterdiği dirençle ısı üretmesi esası ile iki veya daha fazla metal yüzey arasında yapılan kaynak yöntemidir. Metalden geçen yüksek akım (1000 – 100.000 A.) nedeni ile kaynak bölgesinde küçük bir eriyik metal havuzu oluşur.

Direnç kaynakları nelerdir?​

ELEKTRİK DİRENÇ KAYNAĞI

Punta Kaynak nerede bulunur?​

Punta Kaynağı Nerelerde Kullanılır Çoğunlukla otomobil üretmek için kullanılır. Tek bir aracın gövde panelleri üzerinde tipik olarak 1000’den fazla nokta kaynağı vardır. Bu, punta kaynak robotlarıyla birkaç saniye içinde yapılır.
Punta kaynak nedir nasıl yapılır?
İş parçaları elektrotların uyguladığı basınçla bir arada tutulur. Genelde 0.5–3 mm arası kalınlıklarda saclar kaynatılır. Noktadan büyük bir akımın zorlanması metali eritir ve kaynak yapılır. Punta kaynağının çekici özelliği çok kısa sürede (yaklaşık 10–100 milisaniye) puntaya çok fazla enerjinin iletilebilmesidir.
Elektrik direnç kaynağının aşamaları nelerdir?
Kaynak banyosunun oluşumundan itibaren elektrik akımı kesilerek iş parçalarına basınç uygulanır ve bu basınç altında soğuma gerçekleştirilerek sökülemeyen türden bir birleşim sağlanmış olur. Bu yöntemle yapılan kaynak işleminin genel adı elektrik direnç kaynağı olarak adlandırılır.

Direnç kaynağında kullanılan elektrotlar hangi metalden yapılır?​

Kaynağı yapılacak olan saç malzemeler, bakır alaşımdan yapılmış disk biçimindeki iki elektrot arasına konularak pnömatik veya hidrolik bir sistemle sıkıştırılır. Bakır disk elektrodlar dönmeye başladığında elektrik akımı da verilerek kaynak işlemi gerçekleştirilir.

Direnç kaynağında hangi ikisinin bir arada olması gerekir?​

Direnç kaynağı, iş parçalarından geçen elektrik akımına karşı iş parçalarının gösterdiği dirençten sağlanan ısı ve aynı zamanda basınç uygulanmasıyla gerçekleştirilen bir kaynak yöntemidir.
 
Geri
Üst