AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pulsatilla ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Pulsatilla ne işe yarar?​

Etkili bir homeopatik remedi olarak karşımıza çıkan Pulsatilla; aşağıdaki sıralanan rahatsızlıklarda çözümler ortaya koymaktadır: Sinüzit ve soğuk algınlığı Otitis Media yani kulak enfeksiyonu. Göz bölgesinde rahatsız edici iltihaplar.

Aconitum c30 nedir?​

Aconitum c30 nedir?
Homeopatide akut remediler arasında yer alan Aconitum, herhangi bir akut hastalığın yeni başladığı durumlarda, üşütme veya duygusal şok sonrasında ortaya çıkan ateş veya yangılı durumlarda kullanılmaktadır.

RHUS Tox c30 ne işe yarar?​

RHUS Tox c30 ne işe yarar?
RHUS TOXICODENDRON Sabahları tutuk kalkıp hareket etmenin iyi geldiği eklem ve bel ağrılarında kullanılır. Şikâyetler soğuk ve nemli hava, soğuk rüzgârda kalma nedeniyle başlar.

Homeopati ilaçları nasıl kullanılır?​

Genel olarak, homeopatik ilaçlar aç karnına alınmalıdır. İlaç almadan, yarım saat önce ve yarım saat sonra dişler fırçalanmamalı, yemek – içmek gibi durumlara ara verilmeli ve sigara içilmemelidir. İlacınız seyreltilmiş veya damlatılmışsa, plastik bir kaşık içine dökün veya kullanabilirsiniz.

Homeopati zararlı mı?​

Homeopati zararlı mı?
“Homeopati zararsızdır; sonuçta, normal bir homeopatik ilaç aktif madde içermez!” Bu tür iddialar sıkça karşınıza çıkabilir. Ne yazık ki, doğru değiller. Homeopatik çözümler çoğunlukla (ancak, gücüne ve uygun kalite kontrolüne bağlı olarak ve tamamen değil) risksiz olabilir, ancak homeopati hastaları öldürebilir.

Homeopati uzmanı nasıl olunur?​

Homeopati uzmanı nasıl olunur?
Homeopati Temel Eğitimi Asgari 350 ders saati sınıf eğitimi olmak üzere toplam 600 saatlik eğitimi kapsar. Bu eğitim üç yıl içinde tamamlanmalı ve klinik eğitim ve deneyimleri içermelidir. Temel homeopatik eğitim kursları üç yıla yayılmış bir biçimde 6 günlük 60 ders saatlik 6 aşamadan oluşur.

RHUS Tox 30c nedir Endikasyonlari?​

Özellikle kusmaya ve mide iltihabına iyi gelen bir remedi olan Rhus Toxicodendron; bağırsak iltihabında da iyileştirici bir etkiye sahiptir. Koliklere karşı da etkili çözümler ortaya koyan Rhus Toxicodendron; son derece hassas bir süreç sonrasında hazırlanan özel bir ilaçtır.

Arsenicum album 30c nedir?​

Arsenicum album 30c nedir?
Ars album akut durumlarda çok önemli bir ilaçtır. Özellikle kusma, gıda zehirlenmesi, ishal, soğuk algınlığı ve grip olmak üzere çok geniş bir hastalık spektrumunda faydalı olabilir.

Homeopatik ilaçlar ne işe yarar?​

Homeopatik ilaçlar ne işe yarar?
Kişiyi sadece şikayeti ile değil fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak değerlendirip ele alarak tedaviyi bitkisel ve mineral özlü özel ilaçlarla yapan alternatif tıp yöntemidir.

Pulsatilla bitkisi, homeopatide etkili bir remedidir ve çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmektedir. Sinüzit ve soğuk algınlığı, Otitis Media (kulak enfeksiyonu) ve göz bölgesindeki iltihaplar gibi sorunlarda çözüm sağlayabilir.

Aconitum c30, homeopatide kullanılan akut remedilerden biridir. Genellikle yeni başlayan akut hastalıklar, üşütme sonrası ateş ve yangılı durumlar gibi durumlarda kullanılır.

RHUS Tox c30 ise sabahları tutuk kalkıp hareket etmenin iyi geldiği eklem ve bel ağrılarında kullanılan bir ilaçtır. Soğuk ve nemli hava, soğuk rüzgar gibi durumlarla ilişkili ağrılara iyi gelebilir.

Homeopati ilaçlarının nasıl kullanılması gerektiği konusunda genel bir bilgi vermek gerekirse, genellikle aç karnına alınmaları önerilir. İlaç almadan önce ve sonra yarım saat diş fırçalanmamalı, yemek yemek gibi durumlara ara verilmeli ve sigara içilmemelidir. Seyreltilmiş veya damlatılmış ilaçlar içinse plastik bir kaşık kullanılabilir.

Homeopatinin zararlı olup olmadığı konusu tartışmalıdır. Bazılarına göre homeopati zararsızdır ancak bazılarına göre hastaları öldürebilecek riskler içerebilir. Bu konuda doktorunuza danışmanız önemlidir.

Homeopati uzmanı olabilmek için belirli bir eğitim sürecinden geçmek gerekir. Temel homeopatik eğitim kursları genellikle üç yıl sürebilir ve klinik eğitimleri de içermelidir.

Rhus Toxicodendron (RHUS Tox) ve Arsenicum album gibi homeopatik ilaçlar da çeşitli durumlarda kullanılarak birtakım belirtileri hafifletebilir ya da iyileştirebilir. Bu ilaçların kullanımı konusunda dikkatli olunmalı ve uzman önerileri doğrultusunda kullanılmalıdır.

Geri