- Konu Yazar
- #1
Pufii Bazlama Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz çok dolu olmasın
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pufii Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve yağınızı ekleyin. Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hafif ele yapışacak biçimde bir hamur elde edip 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzu tezgahınıza alın ve havasını yoğurup alın. Akabinde 5-6 adet mezeler yapın ve üzerini bir bez ile kapatın kurumaması için.
Bezelerinizi merdane yardımıyla açın. 1 cm kalınlığında olacak biçimde.
Teflon tavanızı ısıtın ve açtığınız hamuru artlı önlü orta kısık ateşte çevirerek pişirin.
Üzerine tereyağı sürüp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pufii Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz çok dolu olmasın
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pufii Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kabın içine un, şeker, tuz, maya ve yağınızı ekleyin. Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hafif ele yapışacak biçimde bir hamur elde edip 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurunuzu tezgahınıza alın ve havasını yoğurup alın. Akabinde 5-6 adet mezeler yapın ve üzerini bir bez ile kapatın kurumaması için.
Bezelerinizi merdane yardımıyla açın. 1 cm kalınlığında olacak biçimde.
Teflon tavanızı ısıtın ve açtığınız hamuru artlı önlü orta kısık ateşte çevirerek pişirin.
Üzerine tereyağı sürüp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pufii Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı