Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Puf Puf Yumuşacık Açma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Puf Puf Yumuşacık Açma Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 tane yaş maya
5,5-6 su bardağı un
Üzerine;
Yeteri kadar yumuşamış tereyağı
İçine
Beyaz peynir
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Kullandığım bardak ölçüsü 200ml


Puf Puf Yumuşacık Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına su, süt sıvı yağı, şeker ve mayayı koyup güzelce karıştırın. Başka malzemeleride ekleyip, birdaha karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyim yumuşak bir hamur yoğurun. 1 saat mayalandırın.
Hamurdan 15 tane beze alıp, üzerlerine 1 er tatlı kaşığı yumuşak tereyağı koyup, 10 dk dinlendirin.
Bezeyi elinizle genişletin yarım ay formunda katlayıp uç kısmına beyaz peynir koyup rulo halinde sarın.
Sardınız ruloları çeke çeke uzatıp düğüm atın. Tüm bezeleri bu formda yapıp tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, üzerlerine susam yada haşhaş serpip, 20 dk mayalandırın.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırında kızara kadar pişirin. Afiyet olsun.
Puf Puf Yumuşacık Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst