- Konu Yazar
- #1
Puf Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler
2,5 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya instant (Yaş maya da olur)
1 fiske şeker
Yeteri kadar ılık su
Puf Puf Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un elenip yoğurma kabına alınır içerisine maya, tuz, şeker konur ılık suda yavaş yavaş eklenip yoğurulur.
Akışkan bir hamur olmalı sonra hamurun ağzı kapatılıp mayalandırılıp mayalanan hamur tekrar karıştırılır.
Dolaba konur orda da 1 saat mayalandırılır mayalanan hamurdan 1 kaşık yardımıyla koparılır kızdın yağda kızartılır.
Tavaya çokça sıvı yağ konup kızdırılır daha sonra hamurdan kaşık yardımıyla alınıp kızgın yağda kızartılır.
Artlı önlü bu süreç hamurlar bitene kadar yapılır çok hoş oluyor tavsiye ediyorum.
2,5 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya instant (Yaş maya da olur)
1 fiske şeker
Yeteri kadar ılık su
Puf Puf Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un elenip yoğurma kabına alınır içerisine maya, tuz, şeker konur ılık suda yavaş yavaş eklenip yoğurulur.
Akışkan bir hamur olmalı sonra hamurun ağzı kapatılıp mayalandırılıp mayalanan hamur tekrar karıştırılır.
Dolaba konur orda da 1 saat mayalandırılır mayalanan hamurdan 1 kaşık yardımıyla koparılır kızdın yağda kızartılır.
Tavaya çokça sıvı yağ konup kızdırılır daha sonra hamurdan kaşık yardımıyla alınıp kızgın yağda kızartılır.
Artlı önlü bu süreç hamurlar bitene kadar yapılır çok hoş oluyor tavsiye ediyorum.