AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler
6 adet yufka
5 adet patates
150 gram eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı peynir ( ben tulum kullandım. dilediğiniz peynir olur lakin böreği dondurucuya atacaksanız kaşar tavsiye etmem).
Tuz (peynirinizin tuzuna nazaran ayarlayın)
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri haşlayın.
Derin bir kap içerisine haşlanan patatesleri rendeleyin.
Üzerine yumurta, süt, yoğurt, maden suyu, kabartma tozu, peyniri ve maydanozu ekleyin.
En son tereyağını ve baharatları da ekleyip düzgünce harmanlayın (harç biraz cıvık oluyor. Tereyağı donunca harç biraz toparlanıyor).
Harcı göz kararı 6 modüle bölün.
Her bir yufkanın üzerine harçtan dökerek üst üste dizin.
Rulo biçiminde sarın.
Büyüklüğüne nazaran 2 yahut 3 kesime bölün.
Hemen pişirecekseniz buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Dondurucuya kaldıracaksanız bu etapta kaldırabilirsiniz
Dinlenen hamuru dilim dilim keserek fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürerek 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Hemen pişirdiğinizde puf puf çok hoş oluyor tavsiye ederim.
Dondurucudan çıkarıp pişirecekseniz 40 dk kadar biraz açılmasını bekleyin sonra dilimleyebilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sıhhat

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst