AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Puf Puf Kabaran Peynirli Dilim Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Puf Puf Kabaran Peynirli Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yufka
Sosu için;
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gram eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
2 su bardağı beyaz peynir
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

Puf Puf Kabaran Peynirli Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba böreğin sosu için verilen yumurta, yoğurt, süt, tereyağı, soda, kabartma tozu ve sıvı yağı alıp tel çırpıcıyla karıştıralım.
Üzerine peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu da ekledikten sonra karıştırıp harcımızı hazırlayalım. Tezgaha bir adet yufkayı serip her yerine gelecek biçimde kaşıkla sosumuzdan döküp yayalım.
Daha sonra başka yufkayı da serip birebir süreci uygulayalım. Beş adet yufkayı bu formda tamamlayalım. Yufkayı bir kenarından başlayarak rulo biçiminde saralım.
Ruloyu üç kesime bölelim. Her parçayı streç sinemayla sarıp buzlukta 1 saat bekletelim.
Pişireceğiniz vakit çıkarıp dilimleyelim ve fırın tepsisine alalım. En son dilimlerin üzerine bir adet yumurta ile yoğurdu karıştırıp sürelim.
Önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Puf Puf Kabaran Peynirli Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst