SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 yumurta akı ( sarisi üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı mahlep ( isteğe nazaran )
5 su bardağı un ( un çeşidine nazaran değişebilir hafif ele yapışan hamur olacak )
Uzeri için
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt (Süt yumurta kokusunu hafifletmek için tercih edilebilir)
Susam
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve mayamızı 10 dakika mayamızı etkinleşmesi için bekletelim.
Sonra yağ, yumurta akı ve başka gereçleri karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.
Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak biçimde yoğurup üzerini kapatıp 45 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyelim ( sıcakta daha kolay mayalanır)
Hamurumuz mayalandıktan sonra 16 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içine istediğimiz gereçleri koyup fırın tepsisine yerleştirelim ( sade de yapabilirsiniz )
Daha sonra yumurta sarısını sürüp 10 dakika tepsi mayalanması yapıp 180 derece evvelden ısıtılan fırına yerleştirip yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 yumurta akı ( sarisi üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı mahlep ( isteğe nazaran )
5 su bardağı un ( un çeşidine nazaran değişebilir hafif ele yapışan hamur olacak )
Uzeri için
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt (Süt yumurta kokusunu hafifletmek için tercih edilebilir)
Susam
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve mayamızı 10 dakika mayamızı etkinleşmesi için bekletelim.
Sonra yağ, yumurta akı ve başka gereçleri karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ek edelim.
Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak biçimde yoğurup üzerini kapatıp 45 dakika dinlendirip mayalanmasını bekleyelim ( sıcakta daha kolay mayalanır)
Hamurumuz mayalandıktan sonra 16 adet mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içine istediğimiz gereçleri koyup fırın tepsisine yerleştirelim ( sade de yapabilirsiniz )
Daha sonra yumurta sarısını sürüp 10 dakika tepsi mayalanması yapıp 180 derece evvelden ısıtılan fırına yerleştirip yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Puf Puf Kabaran Mahlepli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı