Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yaş maya (Ben yarım kullandım ağır kokmasın diye )
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
1 paket haşhaş (Ben bim’den aldım )
1 su bardağı sıvı yağ
6-7 kaşık şeker

Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su, maya, tuz ve şekeri bir tencereye alıp ısıtalım çok sıcak olmasın maya eriyinceye kadar ılık olsun.
Isıttığımız karışımı yoğurma kabına alalım ben üzerine kontrollü şekilde unumuzu koyup yoğuralım ve 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde parçalar haline getirelim ve yemek tabağı büyüklüğünde merdaneyle açalım.
Açtığımız hamurların her kat arasına haşhaş karışımını sürelim ve bir kaşık şeker serpiştirelim.
Hamurlar bitinceye kadar bu işlemi yapalım üst üste koyalım aralarına harç sürelim.
Üst üste koyduğumuz hamurları merdaneyle açalım ve dikey şekilde keselim.
Kestiğimiz hamurları simit şeklini verelim ve fırına sürelim üzeri kızarınca çıkaralım ve hepinize şimdiden afiyet olsun.
Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst