AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Puf Börek (El Böreği)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Puf Börek (El Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
Peynir
Maydanoz
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Puf Börek (El Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tüm malzemeleri kabımıza alıyoruz ,hamurumuzu yoğuruyoruz.
Çok sert de degil çok yumuşak da değil ele hafif yapışan bir hamur olarak yoğuruyoruz.
Üzerini kapatıp en az iki saat dinlendiriyoruz.
Sonrasında cevizden biraz büyük parçalara ayırıyoruz.
Her parçayı azıcık unlayıp açıyoruz çok ince olmaması şartı ile.
Daha sonra iç harcımızı koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz ve kızartıyoruz.
Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim bayılacaksınız. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Puf Börek (El Böreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst