Puf Balon Pişi Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Puf Balon Pişi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yaklaşık 4 su bardağı un (Siz ayarlayacaksınız)
1 su bardağı sıvı yağ

Puf Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balon pişi tanımı için; derin bir kabın içerisine süt, maya, su, tuz ve şekeri ekliyoruz.
Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip hafif ele yapışan ve yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra hamurun mayalanıp kabarması için sıcak ve hava geçirmeyecek bir örtü ile kapatıp 30 dk bekliyoruz.
Daha sonra hamurları yumurta, tahminen biraz daha büyük bir formda tek tek yuvarliyoruz.
Her birini oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Derin bir tencerenin içine yağımızı koyup güzelce kızartıyoruz ve hamurumuzu teker teker koyuyoruz (Tek seferde iki yada 3 tane )
Pişilerimiz güzelce şiştikten sonra başkalarında ekleyip pişiriyoruz.
Daha sonra servis tabağına sıcacık alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Bu ortada pişilerimiz. Pişirme esnasında yağ çekmesini istemiyorsanız yağı çok az azaltabilirsiniz.
Puf Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst